Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

167 τσάντες με δωρεάν σχολικά είδη παραδόθηκαν από την ΕΟΔνΠ σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων του νομού Πιερίας

Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου παραδόθηκαν στα 19 Δημοτικά Σχολεία της Κατερίνης καθώς και στα Δημοτικά Γανόχωρας – Αγιάννη, Ανδρομάχης, Κολινδρού, 1ου και 2ου Δημοτικού Αιγινίου, Βροντούς, Καλλιθέας, Παραλίας και Κορινού...

συνολικά 200 αριθμημένες επιστολές, αφού βέβαια είχε προηγηθεί συνεννόηση μεταξύ της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των διευθύνσεων των σχολείων.

Οι επιστολές αυτές —10 περίπου σε κάθε σχολείο— διανεμήθηκαν με ευθύνη των δασκάλων στους γονείς των μαθητών/-τριών που έκριναν ότι δεν είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα απαραίτητα σχολικά είδη. Οι επιστολές ήταν ανώνυμες και έφεραν μόνο την υπογραφή του διευθυντή/της διευθύντριας και την σφραγίδα του σχολείου. Οι γονείς με την επιστολή αυτή μπόρεσαν να προμηθευτούν δωρεάν τα σχολικά είδη του παιδιού τους από τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Παραδόθηκαν σχολικά είδη σε

33 μαθητές/μαθήτριες της Α' και της Β' τάξης Δημοτικού,
58 μαθητές/μαθήτριες της Γ' και της Δ΄ τάξης Δημοτικού και
76 μαθητές/μαθήτριες της Ε' και της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού

Το κόστος των σχολικών ειδών ανέλαβαν

Ελληνική αντιπροσωπεία των «Γιατρών του Κόσμου»
KEN Jebsen, δημοσιογραφική ομάδα από το Βερολίνο,
Σίσσυ Χατζηχρήστου, οδοντίατρος,
Μαργαρίτα Τραβασάρου, εκπαιδευτικός και η Επιτροπή Αλληλεγγύης για την Ελλάδα από το Λουξεμβούργο
Oικογένεια Βασιλικής Μπούρα από το Ηνωμένο Βασίλειο
Constanze Chryssos, εκπαιδευτικός από το Ανόβερο της Γερμανίας
Βιβλιοπωλείο από το Ρέθυμνο με μια παρέα φίλων της ομάδας

Τα υλικά έχουν αγοραστεί στην Ελλάδα με πρωτοβουλία των δωρητών.

Η ΕΟΔνΠ τους ευχαριστεί για την πολύμηνη συνεργασία που οδήγησε στην προμήθεια των σχολικών ειδών όπως και τους διευθυντές/τις διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων για την συνεργασία και κυρίως για τη διακριτικότητα με την οποία χειρίστηκαν τη διάθεσή τους.


Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)