Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου 1940 από τον Ανδρέα Καρασαββίδη

Ήταν 28 Οκτώβρη του 1940 όταν ο Ιωάννης Μεταξάς έμελλε να είναι αυτός που με περίσσια Ελληνική Εθνική συνείδηση και μιλώντας εκπροσωπώντας επάξια τον Ελληνικό Λαό, να πει το ιστορικό ΌΧΙ στους Ιταλούς και στον ερχόμενο φασισμό-ναζισμό.


Στον Φασισμό-Ναζισμό εκείνο, που στόχο είχε να κατακτήσει την Ελληνική Γη και μαζί την Δημοκρατία που η ίδια αυτή η χώρα ανακάλυψε.

Ένα ΟΧΙ στηριγμένο στις διαχρονικές και πάντα επίκαιρες αρχές και αξίες του Έθνους μας, της Πατρίδας μας, όπως η Εθνική Υπερηφάνεια, η Φιλοπατρία, η προάσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας, η βαθειά πίστη στη Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αλληλεγγύη.

Ένα ΟΧΙ που γέννησε το ΈΠΟΣ ΤΟΥ 1940 το οποίο αποτελεί έμπρακτη απόδειξη για το ακατάβλητο φρόνημα του Ελληνικού λαού, ο οποίος κάτω από αντίξοες συνθήκες και αγνοώντας τον κίνδυνο, αγωνίζεται μονιασμένος όταν η Πατρίδα και το Έθνος το χρειάζεται για να υπερασπίσει τα ιδανικά του
Ένα ΟΧΙ που ακολουθεί το ότι Δεν Λύνεται Κόβεται και το Μολών Λαβέ, που θα έπρεπε να ήταν αυτά που θα καθοδηγούσαν τους Έλληνες πολιτικούς και την πολιτική τους .

Γιατί με φάρο αυτές τις φράσεις μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.
Γιατί αυτό το οφείλουμε σε όλους αυτούς τους Έλληνες και Ελληνίδες που θυσιάστηκαν για την δική μας και των επόμενων γενεών Ελευθερία.

Ας μην πάνε χαμένες τόσες θυσίες

Χρόνια Πολλά


Ανδρέας Καρασαββίδης
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης
Νέα Εποχή για την Κατερίνη