Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Η Συν-Θέση συνεχίζει για 2η χρονιά τη δράση της και σε καλεί να συμμετάσχεις και εσύ!

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, Το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης διοργανώνει τη «ΣΥΝ-ΘΕΣΗ, την Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου» για την τοπική νεολαία.

Με βασική διαφοροποίηση από την προηγούμενη πραγματοποίηση του συνεδρίου τη μετατόπιση της ημερομηνίας, η νεολαία του τόπου καλείται να «συν-θέσει» αυτή τη φορά από τις 23 έως και τις 25 Νοεμβρίου. Ο χώρος θα παραμείνει το Δημαρχείο της πόλης, με κάποιες μέρες ωστόσο να φιλοξενούνται συνεδριάσεις στην Αστική Σχολή Κατερίνης. Παρ’ όλα αυτά και με άξονες την ίδια δυναμικότητα και διάθεση της προηγούμενης χρονιάς, αλλά διανθίζοντας παράλληλα τη δράση με ανανεωμένες ιδέες και θέματα προς συζήτηση, οι συμμετέχοντες της ΣΥΝ-ΘΕΣΗ, θα κληθούν να επιχειρηματολογήσουν για ζητήματα που αφορούν την κοινωνία στην οποία ζουν και εν γένει να πολιτικοποιηθούν. Χωρισμένοι σε δημοκρατικές παρατάξεις και ακολουθώντας τους κανονισμούς ενός πραγματικού δημοτικού συμβουλίου, οι δημότες της νέας γενιάς-από μαθητές Λυκείου έως νέοι ηλικίας 23 χρονών- θα έρθουν σε επαφή με τον τρόπο λειτουργίας και διοίκησης ενός Δήμου, ενώ παράλληλα θα λαμβάνουν αποφάσεις σε θεωρητικό επίπεδο μεν, που άπτονται της ατζέντας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δε. Επιλέγοντας από μια γκάμα θεμάτων που αποτελούν ουσιαστικούς προβληματισμούς προς επίλυση, όπως η τοποθέτηση Info Kiosks σε τουριστικά σημεία , το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της Ολυμπιακής Ακτής ή οι πολιτιστικές δράσεις με πρόσφυγες σε συνεργασία με ΜΚΟ, τα μέλη που απαρτίζουν τις τρεις επιτροπές (Επιτροπή Οικονομικών, Επιτροπή Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων αντίστοιχα) θα οδηγηθούν στην προσπάθεια διαμόρφωσης μιας λογικής τοποθέτησης επί των ζητημάτων έχοντας πάντα στέρεα επιχειρήματα. Πέραν όμως της πολιτικοποίησης και ενημέρωσης για τα όργανα του Δήμου, θα υπάρξουν παράλληλες δράσεις για μια πιο σφαιρική δραστηριοποίηση και αφύπνιση των νέων, ανακοινώσεις για τις οποίες θα κοινοποιηθούν εν καιρώ.

Μετά από όλα αυτά, εσύ ακόμη δεν έχεις κάνει αίτηση;

Βρες την αίτηση εδώ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe-o9AXNP_1m6NTsecoCznus-SxQ_cXGHmrUcp-XELrgNz_Wg/viewform

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Στο fb page: Συν-Θέση Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κατερίνης
https://katerinisimulation.gr/