Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

(ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ... ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ

Γράφει ο "αδιάλειπτος"

Οι όποιες ανακατατάξεις έγιναν στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης ( ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ) με την παραίτηση Κοτζιά και οι διενέξεις με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμένο, δεν αλλάζουν σε τίποτα την προσήλωση...

που έχει συνολικά η κυβέρνηση και όλα τα στελέχη της, να μετατρέψει ολόκληρη την χώρα σε ένα Αμερικανονατοικό στρατόπεδο.

Η συγκυβέρνηση δένεται όσο γίνεται περισσότερο με το άρμα της Αμερικανονατοικής αρμάδας και εμπλέκει περισσότερο την χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας μας.

Οι Αμερικανονατοικοι σχεδιασμοί και της Ε.Ε ξεδιπλώνονται σε ένα φλεγόμενο τόξο από την Ουκρανία, την Κασπία θάλασσα , την Μέση Ανατολή, την Νοτιοανατολική Μεσόγειο και βόρεια Αφρική που στόχο έχουν την εκμετάλλευση ενεργειακών πηγών, τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς τους.

Σχεδιασμοί που είναι σε ανταγωνισμό με την Ρωσική αστική τάξη, το Ρωσικό κεφάλαιο και επιζητούν την αποδυνάμωση του, με την σταδιακή ενεργειακή απεξάρτηση της Ε.Ε από την Ρωσία, έναντι άλλων μονοπωλιακών συμφερόντων που εκπροσωπούν ΝΑΤΟ - ΗΠΑ – Ε.Ε.

Όσο περιπλέκεται το κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων, γίνεται πιο εμφανές, ότι η γενικευμένη σύρραξη - σύγκρουση μπαίνει στην ημερήσια διάταξη.

Στην παραπάνω κατεύθυνση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε αξιώνουν την επίλυση των διαφορών της χώρας μας με το κράτος των Σκοπίων για το ονοματολ,ογικό, για να ολοκληρωθεί η Ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων, με στόχο την αναχαίτιση της Ρωσικής επιρροής στην περιοχή.

Σε αυτούς τους σχεδιασμούς παίρνει μέρος δραστήρια η χώρα μας, με την μετατροπή της σε προγεφύρωμα των Αμερικανονατοικών συμφερόντων ( κάτι που δεν γίνεται για πρώτη φορά, βομβαρδισμός Σερβίας 1999, κ. α ).

Μάλιστα ονομάζει αυτή την ενεργή συμμετοχή, <<αναβάθμιση>> της παρουσίας της χώρας μας στα Βαλκάνια, που σημαίνει πρακτικά. Διευκόλυνση στην προώθηση των συμφερόντων του εγχώριου κεφαλαίου, που βλέπει ευκαιρία για περισσότερα κέρδη, στην εμπλοκή του στους τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την στοίχιση του με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε

Σε αυτό το πλάνο, στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η χώρα παίζει τον ρόλο του <<μεντεσέ>> των συμφερόντων του Ευρωατλαντικού άξονα, χαρακτηρισμό που έδωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρει Πάιατ, ο οποίος σε ρόλο <<επιστάτη>>, επιθεωρεί σε τακτά χρονικά διαστήματα τις νέες εστίες θανάτου που φτιάχνουν στην χώρα μας και δίνει κάθε τόσο τα διαπιστευτήρια του στην συγκυβέρνηση ( Σύριζα – Ανέλ) για την αφοσίωση της.

Η μετατροπή της χώρας μας σε << μαγνήτη >> επιθέσεων πρέπει να ανησυχήσει τον λαό μας και να γυρίσει πίσω την προπαγάνδα, περί << ασφάλειας >> και << σταθερότητας >> με το να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο Αμερικανονατοικό στρατόπεδο.

Η ανοχή - συνενοχή που ψάχνουν για τα αιματοβαμμένα σχέδια τους δεν πρέπει να δοθεί από τον λαό και δεν αποτελεί << εθνικό >> συμφέρον η ταύτιση της χώρας μας με ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, οποιοδήποτε ιμπεριαλιστικού πόλου - κέντρου.

Μόνο οι αστικές τάξεις των χωρών έχουν συμφέροντα από τέτοιους σχεδιασμούς, που βλέπουν σαν ευκαιρία, για να δυναμώσουν παραπέρα την οικονομική τους ισχύ σε συνθήκες ανταγωνισμού , πάντα μαζί με την προώθηση και εφαρμογή αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων.

Σε αυτά τα σχέδια πρέπει να αντιταχθούν οι λαοί, απομονώνοντας παράλληλα τους εθνικιστές, σοβινιστές, τις μισαλλόδοξες – ρατσιστικές φωνές, που αξιοποιούνται σε κάθε χώρα ώστε πιο γρήγορα και αποτελεσματικά να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών.

Ο σύγχρονος πατριωτισμός επιβάλει λαϊκό ξεσηκωμό σε αυτά τα σχέδια ενάντια στις Αμερικανονατοικές βάσεις παλιές και νέες, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που για τα συμφέροντα του κεφαλαίου πάνε πάλι να ματώσουν τους λαούς.

Οι κομμουνιστές, με το κόμμα τους το ΚΚΕ, ήδη δίνουν το σάλπισμα για την ενίσχυση αυτής της πάλης με διήμερο λαϊκών κινητοποιήσεων στις 22 και 23 Οκτωβρίου σε όλη της Ελλάδα που υπάρχουν η πάνε να δημιουργηθούν καινούργιες βάσεις.

Αγώνας που θα δημιουργήσει του όρους και τις προϋποθέσεις για κλιμάκωση και αποτελεί καθήκον για το σύνολο του λαού μας να διατρανώσει σθεναρά την αντίθεση του στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών κόντρα στον ραγιαδισμό και την υποταγή.