Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018

«ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018» – ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ & ΟΛΥΜΠΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ) ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ.

«ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018» – ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ & ΟΛΥΜΠΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ «60 χρόνια NASA»: Η ανθρωπότητα ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση του σύμπαντος.
«Η έρευνα της NASA έχει εμπλουτίσει την επιστήμη και την τεχνολογία σε αμέτρητους τομείς και έδωσε νέες προοπτικές στην εξερεύνηση του διαστήματος, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για το σύνολο της ανθρωπότητας». Αυτό επισημάνθηκε μεταξύ άλλων στην εκδήλωση αφιέρωμα στα 60 χρόνια από την ίδρυση της NASA, την οποία παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και φίλων των επιστημών διοργάνωσε το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης, χθες το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο.

Ειδικότερα, ο συντοπίτης μας αστροφυσικός Θωμάς Μπίσμπας μίλησε για την συμβολή της NASA στην κατανόηση του σύμπαντος, ενώ η ομιλία του επίσης Κατερινιώτη Ηλία Σαββίδη -καθηγητή στο Φυσικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επικεντρώθηκε στο θέμα: "Από την πυρηνική ενέργεια στη σκοτεινή ενέργεια", η οποία είναι η πιο αποδεκτή υπόθεση για να εξηγήσει κανείς παρατηρήσεις από το 1990 και έπειτα που δείχνουν ότι το σύμπαν διαστέλλεται με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρος Παυλίδης, το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ» Μαρία Σωτηριάδου και η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Κατερίνης Βάσω Μπακαλοπούλου – Κίτσιου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, την ενταγμένη στο πρόγραμμα των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ» εκδήλωση συνδιοργάνωσε το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής.


Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
04-11-2018