Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ''Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ''

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στην παραγωγή. Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 28 Νοέμβρη!

Συνάδελφε και συναδέλφισσα, 

Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη στην πολίτικη της κυβέρνησης που υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματιών ομίλων.

Αν εμείς δεν

• Οργανώσουμε την πάλη μας μέσα από το σωματείο μας, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες

• Γυρίσουμε την πλάτη μας στα ψέματα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που σπέρνουν το φόβο και αυταπάτες οτι δήθεν μπορεί να συνυπάρχουν τα κέρδη των λίγων με την καλυτέρευση της ζωή των εργαζομένων

• Αν εμείς οι εργαζόμενοι στα Σουπερ Μάρκετ, στα εμπορικά καταστήματα, στις υπηρεσίες, στα εργοστάσια, που παράγουμε τον πλούτο, δεν ορθώσουμε ανάστημα,

τότε κανένας εργαζόμενος δε θα δουλεύει με σταθερό 8ωρο, σε σταθερό πόστο, με ανάπαυση τις Κυριακές. Η ζωή μας θα συνεχίσει να γίνεται λάστιχο, αφού καθημερινά θα κυριαρχούν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης που ανακυκλώνουν την ανεργία, οι ατομικές συμβάσεις με μισθούς που δεν καλύπτουν ούτε τα απαραίτητα, ενώ η εντατικοποίηση της δουλειάς θα χτυπά κόκκινο με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και τη σωματική μας ακεραιότητα.

Από την άλλη οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι απαιτούν ακόμα χαμηλότερους μισθούς για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί. Αυτόν ακριβώς το στόχο υπηρετεί ο νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου για δήθεν επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και αύξηση του κατώτερου μισθού. Αφού με αυτόν τον νόμο γίνεται σαφές, πως η όποια συζήτηση για αυξήσεις, θα περνάει μέσα από τον κοινωνικό διάλογο (ΣΕΒ - κυβέρνηση – ΓΣΕΕ) και ο εκάστοτε υπουργός θα προσδιορίζει τον κατώτερο μισθό με κριτήριο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Αυτά είναι τα σχέδια τους για εμάς τους εργαζόμενους. Να καθορίζεται ο μισθός μας σύμφωνα με το αν συμφέρει τους εργοδότες. Αυτό υποστηρίζουν και οι δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού στο εργατικό κίνημα. Αυτές οι δυνάμεις συμφωνήσανε και υπογράψανε το αίσχος των 586 και 511 κατώτατου μισθού και από πάνω μας λένε πως ‘‘… η απεργία έχει φάει τα ψωμιά της’’ Αυτές οι δυνάμεις είναι που έχουν κάνει σημαία τους την υποταγή των εργαζομένων στις ανάγκες της εργοδοσίας και της εκάστοτε κυβέρνησης υπονομεύοντας κάθε αγώνα για υπογραφή ΕΓΣΣΕ με 751 κατώτερο μισθό και, την υπογραφή ΚΣΣΕ, ενώ παράλληλα είναι απόντες από τους χώρους δουλειάς. Είναι αυτοί που διοργανώνουν συνέδρια νοθείας όπως οι ομοϊδεάτες τους στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης φέρανε ΜΑΤ, αστυνομία, ασφαλίτες, μέχρι και τη δημοτική αστυνομία για να διασφαλίσουν το νόθο συνέδριο, ενώ οι εταίροι τους στη ΓΣΕΕ ζήτησαν από την κυβέρνηση να διεξάγονται τα συνέδρια υπό την προστασία της αστυνομίας.

Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να σκεφτούν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο που παίζει παντού ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός. Τώρα πρέπει τα σωματεία της δύναμης του ΕΚΚ να αποδείξουν στους εργαζόμενους της Πιερίας το λόγο της ύπαρξης τους και να γυρίσουν την πλάτη στους εργατοπατέρες του ΕΚΚ..

Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες

Οι εργαζόμενοι να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων τους.

Το ΣΙΥΝΠ ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ δίνοντας συνέχεια στους αγώνες του ταξικού κινήματος ενάντια στην αντεργατική βαρβαρότητα έχει ξεκινήσει σειρά περιοδειών σε χώρους δουλειάς για να συζητήσουμε με τους εργαζόμενους τα ώριμα αιτήματά μας, και να οργανώσουμε την πάλη μας!.

Σύνθημά μας : ‘‘Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων’’

Η ιστορία έχει επανειλημμένα αποδείξει πως ο μόνος δρόμος που έχουν οι εργαζόμενοι είναι αυτός της σύγκρουσης με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των πολιτικών τους εκπροσώπων. Μόνο μέσα από αυτόν το δρόμο μπορούμε και θα επιβάλλουμε από τα κάτω το δίκιο του εργάτη.

Απαιτούμε

 Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους

 Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

 Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

 Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

 Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

 Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.

 Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.


Την Τετάρτη 28 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι συμμετέχουμε στην Απεργιακή Συγκέντρωση που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ. στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης στις 10:30πμ