Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και Δήμος Κατερίνης συμμετέχουν στον εορτασμό της Επετείου 40 ετών από τη θεμελίωση του Καθεδρικού Ναού της Κατερίνης.

Τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης...

με αφορμή τη συμπλήρωση 160 ετών από την ίδρυση της Ενορίας και 40 ετών από τη θεμελίωση του νέου Ναού, στηρίζουν ενεργά η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης, επισφραγίζοντας για ακόμη μια φορά την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την τοπική Εκκλησία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Λεοντιάδης, συνοδευόμενος από τους Πρωτοπρεσβύτερους π. Κωνσταντίνο Φάκα, π. Νικόλαο Φωτίου και π. Μιχαήλ Κουρσιουμπά επισκέφθηκαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη.

Ο Πρωτοσύγκελλος αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, υπογραμμίζοντας: «Επιβεβαιώσαμε τους μεγάλους δεσμούς που συνδέουν την Ιερά μας Μητρόπολη και με τους δύο βαθμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α' και Β΄). Υπάρχουν διάφοροι τομείς στους οποίους έχουμε αποδείξει ότι συνεργαζόμαστε άψογα, όπως το έργο της πρόνοιας και της αγάπης, αλλά και δράσεις που συμβάλλουν στην πολιτιστική πρόοδο και την πνευματική ανάπτυξη με πιστότητα και σεβασμό στην Ορθοδοξία και την Παράδοση, όπως οι εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε στα φετινά ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ. Η συνεργασία λύνει πολλές δυσκολίες, πρέπει να είμαστε και να νιώθουμε ενωμένοι, γιατί έτσι μόνο θα καταφέρουμε να συμπορευθούμε στη διακονία προς τον συνάνθρωπο».

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν εξετάστηκε και η δρομολόγηση και πρόσθετων κοινών δράσεων με σταθερό προσανατολισμό την προστασία και την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Στην κατεύθυνση αυτή υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων και συμφωνήθηκε η ενίσχυση των πρωτοβουλιών που έχουν στόχο την ανακούφιση των εμπερίστατων δημοτών.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης τόνισε τα εξής: « Με τον Πανοσιολιογιώτατο Πρωτοσύγκελλο είχαμε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συζήτηση για θέματα που μας απασχολούν από κοινού. Ο Δήμος Κατερίνης διατηρεί άριστες σχέσεις με την Ιερά μας Μητρόπολη. Με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο έχουμε καλλιεργήσει μία συνεργασία η οποία αποδίδει καρπούς και έχει ωφέλιμα αποτελέσματα για δεκάδες συμπολίτες μας οι οποίοι δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια από την κρίση.


Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου αναφέρθηκε στη σταθερή συμπόρευση και συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, συμβάλλοντας στο πολυσχιδές κοινωνικό και πνευματικό έργο της τοπικής Εκκλησίας. «Συνεργασία και ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο η προτεραιότητά μας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.