Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

H Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Πιερίας τίμησε την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018. Την ημέρα εορτασμού των Εισόδων της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και η Ημέρα Απόστρατου/Βετεράνου.

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.

Έτσι και σήμερα το πρωί τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως. Στη συνέχεια επακολούθησε ομιλία από τον Επίλαρχο, Απόστολο Τούφα Αξκο της XXIV (ΤΘΤ) για τη σημασία της εορτής .Στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, από τις Πολιτικές και οι Στρατιωτικές Αρχές του Νομού, στο Μνημείο της πλατείας Ελευθερίας Κατερίνης και εν συνεχεία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Το παρών έδωσε σήμερα για μια ακόμη φορά η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν.Πιερίας με επικεφαλή τον Πρόεδρο Επίλαρχο Λαγογιάννη Αντώνιο καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο.




Για την Ε.Α.Α.Σ. Ν. Πιερίας
Επίλαρχος ε.α Αντώνιος Λαγογιάννης
Πρόεδρος ΤΣ/Ε.Α.Α.Σ. Πιερίας