Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ"

Το ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας» το οποίο δημιουργήθηκε στα πλαίσια της συμπλήρωσης των 100 χρόνων ζωής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, αποτελεί ένα μεγάλο ταξίδι από την ίδρυση του ΚΚΕ, στις 17 Νοεμβρίου του 1918, μέχρι σήμερα.

Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ βασίστηκε σε μεγάλο όγκο οπτικοακουστικού υλικού, μαρτυριών, εγγράφων κλπ. από το Αρχείο του ΚΚΕ αλλά και άλλων φορέων.

Η ίδια η ιστορία του ΚΚΕ μέσα στα 100 χρόνια της πορείας και της δράσης του, είναι «δεμένη» με την ιστορία της πατρίδας και του τόπου μας. Είναι οι αγώνες και οι θυσίες χιλιάδων επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών με στόχο ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας. Οι αγώνες του ΚΚΕ μέσα σε όλη αυτή την πορεία είναι «δεμένοι» με τα βάσανα, τις αγωνίες, τους φόβους, τη χαρά και την ελπίδα του λαού μας. Η ίδια η ιστορία του ΚΚΕ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μια ιστορία που δεν τελειώνει στο σήμερα αλλά αποτελεί τη βάση για τους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού στο μέλλον, στον αγώνα για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Η ίδια η πορεία, η δράση και ιστορία του ΚΚΕ σε αυτά τα 100 χρόνια με τα συμπεράσματα που απορρέουν από τη μελέτη της αποτελούν τη βάση για τη διαμόρφωση της πολιτικής του ΚΚΕ σήμερα.

Καλούμε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο, κάθε νέα και νέο της περιοχής που προβληματίζεται, ενδιαφέρεται και θέλει να έρθει σε επαφή με ένα μεγάλο κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του εργατικού και επαναστατικού- κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ, ασχέτως αν συμφωνεί συνολικά με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και κάθε νέο να έρθει σε επαφή με τη δράση του ΚΚΕ και μια σειρά αγώνες μέσα σε αυτά τα 100 χρόνια που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι και σήμερα.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ 
Δευτέρα 3/12 έως Παρασκευή 7/12 στις 5.30.μ.μ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 €

Τ.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ