Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Εικόνες και μελωδίες των Χριστουγέννων θα παρουσιάσει το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος»

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αγίου Φωτίου η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος» με τίτλο «ΑΝΑΡΧΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΤΑΒΕΒΗΚΕΝ».

Στην εορτή θα συμμετέχουν τα παιδιά της Νεανικής Χορωδίας του Αγίου Φωτίου, τα οποία θα ψάλλουν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια, με πιστότητα στη βυζαντινή μουσική παράδοση.

Την εορτινή σκυτάλη της εκδήλωσης παραλαμβάνει στη συνέχεια η Θεατρική Ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως και του Πνευματικού Κέντρου που θα παρουσιάσει το επίκαιρο θεατρικό «Ψάχνοντας τα Χριστούγεννα» μεταφέροντας με το δικό της ξεχωριστό τρόπο μηνύματα για τα Χριστούγεννα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί και ταινία.

Η εκδήλωση, ακολουθώντας την κατάνυξη των Άγιων Ημερών, απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, για να νιώσουν όλοι ξανά παιδιά με καλοσύνη και αγάπη στην καρδιά.

Τα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου της τοπικής Εκκλησίας «Ο Άγιος Φώτιος» θα μεταφέρουν εν όψει των Χριστουγέννων το δικό τους μήνυμα αγάπης, παρουσιάζοντας στο κοινό το έργο, τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες τους που συμβάλλουν ενεργά στην πνευματική και πολιτιστική καλλιέργεια της νεολαίας της Πιερίας, αλλά και στη συνοχή της σύγχρονης οικογένειας και κοινωνίας.