Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μια εξαιρετικά σημαντική ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Πιστοποιήσεων, το απόγευμα της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου με θέμα:

«GDPR: Πόσο μας αφορά; Οι αλλαγές που προβλέπει ο Νέος Γενικός Κανονισμός για τα προσωπικά δεδομένα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις».


Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αφού ευχαρίστησε τις ομιλήτριες ανέφερε ότι: «Το Επιμελητήριο Πιερίας στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης των μελών του, πραγματοποιεί για δεύτερη φορά εκδήλωση για ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα που αφορά την προσαρμογή των επιχειρήσεων στο νέο Γενικό Κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα. Τόνισε ότι το Επιμελητήριο θα είναι δίπλα σε όλους τους επιχειρηματίες, θα τους ενημερώνει και θα τους προστατεύει».

Ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν η κα. Ελένη Διαφωνίδου, Νομικός, LLM in European Law, Ειδική συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Πιστοποιήσεων, και κα. Γεωργία Λειβαδάρου, Γενική Διευθύντρια Διαβαλκανικού Κέντρου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, BA in Business Administration, MBA in Marketing, D.P.O., οι οποίες πληροφόρησαν το κοινό για τις αλλαγές του Νέου Γενικού Κανονισμού για τα προσωπικά δεδομένα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων η συγκατάθεση και η συναίνεση που αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη χρήση προσωπικών δεδομένων, συμβάσεις με εξωτερικούς συνεργάτες, ο ρόλος του εκτελών την επεξεργασία και ο υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς και τα βήματα συμμόρφωσης και προσαρμογής στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ).


Με βάση το Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων οι επιχειρήσεις που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα οφείλουν να προσαρμοστούν πλήρως στις απαιτήσεις και να προστατεύσουν τα δεδομένα που συλλέγουν και επεξεργάζονται. Οι αλλαγές που επέρχονται με βάση το GDPR απαιτούν ετοιμότητα για τον επιχειρηματικό κόσμο και εξειδικευμένη γνώση όσον αφορά τις διαδικασίες και τα δικαιώματα που προβλέπονται στο νέο θεσμικό πλαίσιο.

Με μεγάλο ενδιαφέρον επιχειρηματίες και στελέχη φορέων και οργανισμών παρακολούθησαν την ενημέρωση και ακολούθησε συζήτηση και πλήθος ερωτήσεων.



ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ