Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Σημαντική νέα χρηματοδότηση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Κατερίνης από την Περιφέρεια.

Έγκριση συνέχισης της χρηματοδότησης λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Κατερίνης για τα επόμενα 2 χρόνια εξασφάλισε ο Δήμος μας καθώς υπογράφηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το συνολικό κόστος της χρηματοδότησης ανέρχεται πλέον στο ποσό των 440.400,00 ευρώ.

Το ποσό αυτό κρίνεται γενναιόδωρο καθώς το Κέντρο του Δήμου που δραστηριοποιείται στην Κατερίνη εδώ και 5 χρόνια, καθημερινά το συμβουλεύονται γυναίκες που έχουν υποστεί βία σωματική, λεκτική αλλά και ψυχολογική, βοηθάει στην διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων με την συνδρομή νομικού συμβούλου, ενώ τους παρέχει βοήθεια με κοινωνιολόγο και ψυχολόγο.

Σημαντική είναι βέβαια και η δυνατότητα στέγασης γυναικών με ανήλικα τέκνα που βρίσκονται σε κίνδυνο, σε ξενώνες σε γειτονικές πόλεις. Να σημειωθεί ότι όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν από τη δομή του κέντρου.

Το Κέντρο βρίσκεται στην οδό Αυγουστίνου 21, δίπλα στις εργατικές κατοικίες, αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου υπηρεσιών πρόληψης και αντιμετώπισης βίας κατά των γυναικών σε πανελλαδικό επίπεδο και υποστηρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων, με την οποία έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση ο Δήμος Κατερίνης.

Χρηματοδοτήθηκε την περίοδο 2012-2015 από το ΕΠ Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013 (ΕΣΠΑ 2007-2013) και συνεχίζεται η χρηματοδότησή του την περίοδο 2015-2018 από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΣΠΑ 2014-2020), και τώρα για ακόμα 2 χρόνια ξανά από το ΠΕΠ.

Οι Υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν και διέπονται από τους κανόνες του απορρήτου.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου έχουν εμπλουτιστεί με νέες υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής και υποστήριξη προσφύγων γυναικών.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Οδός Αυγουστίνου 21 – Τηλέφωνα Επικοινωνίας 23510 36678
E mail: womenaid@katerini.gr
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 07:00 π.μ. έως 16:00.
Λειτουργία Δομών και Υπηρεσιών προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης




Δήμος Κατερίνης
Γραφειο Τύπου
11-12-2018