Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ!
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ,
9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ 
ΗΜΕΡΙΔΑ
Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα
ΑΠΟ ΩΡΑ 17:00 ΕΩΣ 20:00


Το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών συγκροτείται από στελέχη των οργανώσεων που εκπροσωπούν τους χριστιανικούς λαούς της Ανατολής (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας, Αρμενική Εθνική Επιτροπή, Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων) οι οποίοι υπέστησαν το έγκλημα της Γενοκτονίας στις αρχές του 20ου αιώνα από τον ίδιο θύτη.


Με την ευκαιρία της 9ης Δεκεμβρίου, που ορίστηκε από τον Ο.Η.Ε. ως ημέρα μνήμης των θυμάτων των Γενοκτονιών, το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών θα πραγματοποιήσει μια σημαντική ημερίδα, με θέμα: «Όχι άλλες Γενοκτονίες» (“No more Genocides”) την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00 στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα. Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι:


Ο Στρατηγικός Σύμβουλος Νίκος Λυγερός, με θέμα: «Η συμβολή του Ραφαέλ Λέμκιν στην εξέλιξη της ανθρωπότητας»,

ο Joseph Zaya, Καθηγητής Ιστορίας και Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, ασσυριακής καταγωγής, με θέμα: «Για μια νέα στρατηγική στον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας»,

ο Δημοσθένης Δαββέτας, Καθηγητής Φιλοσοφίας IESA (Παρίσι), Συγγραφέας και Εικαστικός, με θέμα: «Γενοκτονία και Μνημείο – Εξαφάνιση και Χρόνος» και


ο Γιώργος Καραμπελιάς, Εκδότης και Συγγραφέας, με θέμα: «Από το έγκλημα της Γενοκτονίας, στη Γενοκτονία της μνήμης». Θα ακολουθήσει συζήτηση, στο τέλος της οποίας θα παρουσιαστούν τα πορίσματα της ημερίδας.

Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Δημοσιογράφος και Διεθνολόγος Δημήτρης Απόκης.


Το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών, υπενθυμίζει ότι το έγκλημα της Γενοκτονίας δεν αφορά μόνο εκείνους που το υπέστησαν, αλλά όλη την ανθρωπότητα. Συνεπώς ο αγώνας για την αναγνώριση μιας Γενοκτονίας είναι ο υπέρτατος αγώνας, αγώνας για την αποτροπή των επόμενων Γενοκτονιών, αγώνας για την κατοχύρωση του θεμελιώδους δικαιώματος της ανθρωπότητας, του δικαιώματος στη ζωή.


Γι’ αυτό το λόγο καλεί όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εργασίες της σημαντικής και ιδιαίτερα φιλόδοξης αυτής ημερίδας. Ο χρόνος δε της πραγματοποίησής της, λίγες ημέρες πριν την έλευση του 2019, έτους κατά το οποίο συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με τις σημαντικές προτάσεις και ιδέες που αναμένεται να κατατεθούν, προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αξία σ’ αυτή.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Η προσέλευση θα αρχίσει στις 16:30.

Για το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών Δρ Αντώνης Παυλίδης, Συντονιστής


ΠΗΓΗ