Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Πιστοποίηση BLS από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας (Δ.Ο.Π.)

Την Κυριακή 02 Δεκεμβρίου, στο χώρο της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας στο παλαιό Νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε πιστοποίηση BLS, από πιστοποιημένους εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης).

Αρχικά, οι εκπαιδευτές: Γεραρίδου Αθηνά (Εκπαιδεύτρια και Διευθύντρια Προγραμμάτων του ERC), Μαρανή Άντζελα, Παπαδοπούλου Μαριάνθη, Νικολόπουλος Παναγιώτης, Τζιότζιου Μαρίνα, Μαυρίδου Ιωάννα, Νικολοπούλου Θεοπίστη και Μπέζα Χριστίνα ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες σε θεωρητικό επίπεδο για τις Α' Βοήθειες.

Μέσα από τη θεωρητική εκπαίδευση οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες όχι μόνο αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητα της γνώσης και της εφαρμογής Α' Βοηθειών, αλλά κατέρριψαν και αρκετούς «μύθους».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκπαίδευση και πιστοποίησή τους πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, την Πλάγια θέση Ασφαλείας και την Αφαίρεση ενός Ξένου Σώματος (Πνιγμονή) - Τεχνική Heimlich.

Πλέον, οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες έχοντας ως βασικό εφόδιο: «Τα δύο τους χέρια» και σε συνδυασμό με τις γνώσεις και δεξιότητες που αποκόμισαν είναι σε θέση να προσφέρουν τις πολύτιμες Α' Βοήθειες σε μια πιθανή δύσκολη κατάσταση, και να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους νέους και νέες ανανήπτες!