Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Ξεκίνησε ο Έρανος Αγάπης της Ιεράς Μητρόπολεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος: «Κάνε προσφορά την αγάπη σου για τον Συνάνθρωπο»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, λίγες ημέρες πριν από τις Άγιες Εορτές των Χριστουγέννων, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποιεί τον καθιερωμένο Έρανο της Αγάπης. Ο Έρανος που θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 16 Δεκεμβρίου, γίνεται μία φορά το χρόνο και κάθε Δεκέμβριο για την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ομάδες εθελοντών από όλες τις Ενορίες θα επισκεφθούν τις οικίες και τα καταστήματα υποβάλλοντας την παράκληση της Ιεράς Μητροπόλεως για την οικονομική στήριξη του μεγάλου κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου.

Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια όλων, ο φετινός Έρανος της Αγάπης θα ενισχύσει την υλική στήριξη και ανακούφιση που παρέχει το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και τα 63 Ενοριακά του Παρατήματα σε αναξιοπαθούντες αδελφούς, ανέργους, οικογένειες εθισμένων ατόμων, φυλακισμένους με τις οικογένειες τους, ασθενείς που έχουν ανάγκη χειρουργικής επέμβασης, άλλους ασθενείς, απόρους πολυτέκνους, καρκινοπαθείς, γέροντες και φοιτητές, το πρόγραμμα προσφοράς 300 μερίδων φαγητού σε απόρους, καθημερινά, μέσω των Καθημερινών Συσσιτίων «Άρτος ο Επιούσιος», φιλοξενίας εμπερίστατων ηλικιωμένων στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, υποτροφιών σε φοιτητές, προσφοράς τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε ενδεείς οικογένειες, μοναχικά άτομα και ηλικιωμένους από το Εκκλησιαστικό Κοινωνικό Παντοπωλείο «Ο Τροφοδότης», διάθεσης ενδυμάτων και υποδημάτων σε 1500 οικογένειες μηνιαίως από την Τράπεζα Αγάπης «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», κ.ά.

Για τον συντονισμό του Εράνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος εξέδωσε σχετική Εγκύκλιό του, η οποία θα διαβαστεί στους Ι. Ναούς. Παράλληλα, πραγματοποιεί και Κληρικολαϊκές Συνάξεις για να δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την διεξαγωγή του Εράνου.

Με αφορμή τη διεξαγωγή του Εράνου Αγάπης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, απευθύνει σε όλους τους Πιεριείς προσκλητήριο χριστιανικής αγάπης και αλληλεγγύης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η συνδρομή του φιλόχριστου και φιλότιμου λαού της Πιερίας στο πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς μας Μητροπόλεως αποτελούσε πάντα την κινητήρια δύναμή της. Με τον ελάχιστο αυτό τρόπο ο καθένας μας μπορεί να δώσει τη μέγιστη χαρά στους εμπερίστατους αδελφούς μας που το έχουν ανάγκη, ιδίως τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων».