Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΕΤΗΣΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ - Αγιασμός, Σύμφωνο Συνεργασίας, Επιχειρηματική Ενημέρωση, Βράβευση.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Εύχομαι και ελπίζω το 2019 να είναι η χρονιά που η πολιτική ηγεσία που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές θα ακούσει τις προτάσεις των Επιμελητηρίων...

που θα συνεργαστούν και θα δώσουν από κοινού τον αγώνα για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας».

Σε μια εκδήλωση με εξαιρετικό ενδιαφέρον και ιδιαίτερη βαρύτητα για τις τοπικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, η δεξίωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Πιερίας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος, παρουσία επίσημων προσκεκλημένων και επιχειρηματιών – μελών του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου με την καθιερωμένη ομιλία του αναδεικνύοντας τα ζητήματα που ταλανίζουν την επιχειρηματικότητα και παρουσιάζοντας τις δράσεις του Επιμελητηρίου Πιερίας και συγκεκριμένα την ίδρυση του Κέντρου Καινοτομίας του Επιμελητηρίου Πιερίας, σε συνεργασία με διακεκριμένους συμβούλους επιχειρηματικότητας και καταξιωμένους επιχειρηματίες της Πιερίας και όλης της Ελλάδας καθώς και με συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Ατλάντα των ΗΠΑ, και τον Εκθεσιακό Χώρο Παλαιών Επαγγελμάτων, που άρχισε ήδη να κατασκευάζεται σε ένα χώρο 300 τ.μ. στο Επιμελητηριακό κτήριο με στόχο να παρουσιαστεί η ιστορία και η εξέλιξη της ελληνικής και τοπικής επιχειρηματικότητας.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Βουλευτής Πιερίας κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, εκπρόσωπος του προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης κα. Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού κ. Ευάγγελος Λαγδάρης.

Στη συνέχεια υπογράφηκε το Σύμφωνο Συνεργασίας από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γιάννη Κουφίδη. Το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των οικονομικών, τεχνολογικών, πολιτιστικών και ανθρωπίνων σχέσεων και στην ίδρυση Παρατηρητηρίου Τουρισμού που θα συγκεντρώνει και θα επεξεργάζεται στοιχεία των επισκεπτών των δύο Νομών. Γι αυτό το λόγο παρευρεθήκαν εκτός του προέδρου και τέσσερα ακόμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Ο πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας αποφάσισαν ομόφωνα να τιμήσουν τον πρώην Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Νικόλαο Βουλγαράκη τιμώντας το έργο και την προσφορά του στον Επιμελητηριακό θεσμό. Δίνοντας την τιμητική πλακέτα ο πρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αναφέρθηκε στην γνωριμία τους πριν από είκοσι πέντε χρόνια καθώς και στην πολύπλευρη προσωπικότητα του Ν. Βουλγαράκη και στην παρουσία του στα οικονομικά και αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου μας, αλλά κυρίως στο Επιμελητηριακό του έργο σε μια εποχή ραγδαίων οικονομικών εξελίξεων και ταχύτατης ανάπτυξης του διεθνούς εμπορίου, της πληροφορικής και του διαδικτύου, πετυχαίνοντας τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου και την προσαρμογή του στη νέα εποχή. Κλείνοντας τον ευχαρίστησε εκ μέρους της επιχειρηματικής κοινότητας της Πιερίας για την πολύτιμη προσφορά σου στον Επιμελητηριακό θεσμό.

Παίρνοντας το λόγο ο πρώην πρόεδρος κ. Ν. Βουλγαράκης , αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο για τη μεγάλη τιμή, ανέφερε ότι με τη συνεργασία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των στελεχών του Επιμελητηρίου εκείνη την εποχή, αναφέροντας συνοπτικά το έργο του. Στήριξη εξωστρέφειας και προσέγγιση χωρών με αυξημένο ενδιαφέρον για τα πιερικά προϊόντα και τις τουριστικές υπηρεσίες, σύνταξη μελετών για την κάλυψη των ζημιών που υπέστησαν οι επιχειρήσεις της Πιερίας λόγω του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία, προώθηση της δημιουργίας εμπορευματικού κέντρου στην περιοχή Μακρυγιάλλου, προσαρμογή των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στις νέες τότε τεχνολογίες του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού εμπορίου, πραγματοποίηση πλήθος ημερίδων, αποπεράτωση του Επιμελητηριακού κτηρίου. Συνεχάρη τον πρόεδρο κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου για την πρωτοβουλία στήριξης και ανάδειξης νεοφυών επιχειρήσεων με την ίδρυση Κέντρου Καινοτομίας. Κλείνοντας αναφέρθηκε σε δύο ανθρώπους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην σχέση του με τον επιμελητηριακό θεσμό, όπως ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας ο αείμνηστος Κώστας Γιαννιτσάρας, που υπήρξε στενός του συνεργάτης και του οφείλει το «επιμελητηριακό μικρόβιο» και ο Επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χαρίλαος Κωτίκας, χαρακτηρίζοντας τον ως εξαίρετο γνώστη των επιμελητηριακών και τοπικών θεμάτων, ως τον άνθρωπο που στάθηκε δίπλα του αρωγός και δάσκαλος, στις καλές και δύσκολες στιγμές της θητείας του. Τέλος συνεχάρη τον πρόεδρο και φίλο Ηλία, για το υψηλό επίπεδο του Επιμελητηρίου Πιερίας και του ευχήθηκε πολύ δύναμη και υγεία για να καταφέρει όλα όσα οι Πιεριείς περιμένουν από τον πρόεδρο.

Τέλος ο πρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου κάλεσε στο βήμα τον Επίτιμο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χαρίλαο Κωτίκα, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον «αγαπητό πρόεδρο Ηλία» ανέφερε ότι: «Το επιμελητηριακό μου ταξίδι ξεκίνησε αρκετές δεκαετίες πίσω, και κάποια στιγμή πριν από είκοσι πέντε χρόνια περίπου γίναμε συνταξιδιώτες με τον σημερινό Πρόεδρο μας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, και με τον αγαπητό, το φίλο μου Νίκο Βουλγαράκη. Αφάνταστα χαρισματικοί και οι δύο και τόσο διαφορετικοί». Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στον άνθρωπο, το φίλο, τον συνεργάτη Νίκο, αναφερόμενος στην ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την τέλεια κατάρτιση του και κυρίως στην ουσιαστική δουλειά που ολοκλήρωνε το έργο που αναλάμβανε από το εκάστοτε αξίωμα που είχε.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε παίρνοντας το λόγο ο κ. Σπύρος Σκοτίδας, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, για την πολύ καλή συνεργασία με το Επιμελητήριο Πιερίας, αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εργαλειοθήκη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» που αφορούν τους κλάδους εμπορίου, μεταποίησης και υπηρεσιών, που θα ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο και γι΄ αυτό θα πραγματοποιηθεί από το Επιμελητήριο Πιερίας ενημερωτική ημερίδα .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ευρωβουλευτής κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Βουλευτής Πιερίας κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, εκπρόσωπος του προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης κα. Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού κ. Ευάγγελος Λαγδάρης, ο Αντιστράτηγος ε.ο.θ. κ. Αθανάσιος Μαντζούκας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης κ. Ευάγγελος Φαλάρας, ο Διοικητής Σκάλας Κατερίνης κ. Θεμιστοκλής Αδαμίδης. Από την Επιμελητηριακή κοινότητα παρευρίσκονταν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Κουφίδης, ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Γιάγκογλου Αναστάσιος ,ο Οικονομικός Επόπτης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Λυκάρτσης, ο κ. Κωνσταντίνος Ιακώβου, Οικονομικός Επόπτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο Α’ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Πέλλας & Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών κ. Παναγιώτης Σαραφούδης, η κα. Αθηνά Πλιάτσικα – Τσιπουρίδου Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, ο κ. Στυλιανός Χούτας, Α΄ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, ο κ. Δημήτριος Κρημνιανιώτης, Β' Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, ο κ. Χρήστος Ρούζιος, Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, ο κ. Παπαγιάννης Χρήστος, Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, η κα. Φανή Μπλιούμη Μέλος Δ.Σ. Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Νίκος Ουσουλτζόγλου πρώην Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ημαθίας, ο κ. Xαρίλαος Κωτίκας Επίτιμος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας, ο κ. Νίκος Βουλγαράκης πρώην Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας, ο κ. Θωμάς – Φωκίων Αλγιανάκογλου Πρόεδρος του ΚΕΠΑ- ΑΝΕΜ και ΕΦΕΠΑΕ, ο κ. Σπύρος Σκοτίδας, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), ο πρόεδρος τηςΟμοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Ημαθίας – Πιερίας – Πέλλας κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Κ. Ρέχας, καθώς Πρόεδροι και μέλη Επαγγελματικών Σωματείων και Συλλόγων του νομού. Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Ανέστης Μυστρίδης, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κα. Ασημίνα Στρίμπα, ο κ. Δημήτριος Τριανταφύλλου Πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού Τ.Ε.Ι. Κατερίνης, καθώς και Διευθυντές Οργανισμών, Δημόσιων Φορέων, Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζικών Ιδρυμάτων, , Πρόεδροι , Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Τοπικοί Σύμβουλοι Δήμων Πιερίας, πρώην Βουλευτές Πιερίας, Δημοσιογράφοι και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μέλη και πρώην μέλη Διοικητικών Συμβουλίων του Επιμελητηρίου Πιερίας και οι επιχειρηματίες - τα μέλη του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Ο τυχερός της βραδιάς που κέρδισε το φλουρί ήταν ο κ. Γιάννης Βαβατσούλας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχαριστίες του Προέδρου και της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Πιερίας προς τους χορηγούς- επιχειρηματίες της βραδιάς και ακολούθησε μουσική και χορός.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ