Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Α.Κ καθηγητών Πιερίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με ανακοίνωσή της η αυτοαποκαλούμενη Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών...

καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων καθώς και τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να μην λάβουν υπόψη τους τις ηλεκτρονικές ενημερώσεις με τις οποίες το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ επικοινωνεί με τους συναδέλφους και με τις σχολικές μονάδες. Η παραπάνω ανακοίνωση σκοπίμως συνδέει την αδυναμία συγκρότησης του Δ.Σ. σε σώμα με την καταστατική δυνατότητα που έχουν τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και γενικότερα των συνδικάτων να μπορούν να λειτουργούν παρά την έλλειψη συγκρότησης σε σώμα.

Για τη μεν συγκρότηση θα επανέλθουμε με κείμενο μέσω του οποίου διεξοδικά θα σας ενημερώσουμε για το θέμα. Πάντως τη σημερινή (14-1-19) αναβολή της διαδικασίας συγκρότησης την ζήτησε η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του κ. Βαρδακώστα.

Σχετικά με την επιθετική, αντιπαραγωγική και διαλυτική για τη λειτουργία του συνδικάτου ανακοίνωση της ΚΕΕ έχουμε να καταθέσουμε τα παρακάτω:

Με τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ το Σάββατο 12-1-19 ζητήθηκε από τον κ. Μπουλούμη (πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος της πρώτης σε ψήφους παράταξης που από το καταστατικό έχει την ευθύνη να προεδρεύει των διαδικασιών μέχρι τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα) να προβεί σε ανακοίνωση κήρυξης τρίωρης στάσης εργασίας της ΕΛΜΕ Πιερίας (Δευτέρα 14-1-19) συνδυαστικά με την τρίωρη στάση εργασίας που είχε προκήρυξη η ΟΛΜΕ για τη διευκόλυνση όσων εκπαιδευτικών ήθελαν να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις του συνδικάτου απέναντι στο νομοσχέδιο για τον τρόπο διορισμού καθώς και την αστυνομική βία που ασκήθηκε απέναντι σε διαδηλωτές στα συλλαλητήρια της Παρασκευής (11-1-19).

Καλούμε τον κ. Μπουλούμη να απαντήσει δημόσια σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία του με το εκλεγμένο μέλος της Αυτόνομης Κίνησης Εκπαιδευτικών κ. Ντελή στην οποία δήλωσε ότι η ΚΕΕ δεν συμφωνεί με την κήρυξη της τρίωρης στάσης και πως είναι ευθύνη των πέντε μελών των τριών παρατάξεων που πλειοψηφούν στο θέμα να διαχειριστούν την ανακοίνωση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε κάθε περίπτωση θα προασπίσουμε τη δυνατότητα του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις και να τις κοινοποιεί ανεξάρτητα από τον τακτικισμό των εκπροσώπων της ΚΕΕ που, μέσα στην παραζάλη της μετά τη μεγάλη τους επιτυχία στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, χρησιμοποιεί πρακτικές που διαλύουν κάθε μορφή συλλογικότητας.