Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Συντηρήσεις – επισκευές στο 12/Θ ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας

Η δημιουργία σύγχρονων και ποιοτικών συνθηκών στην εκπαιδευτική διαδικασία, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σχολικής κοινότητας...

και να αξιοποιούνται με επιτυχία από εκπαιδευτικούς και μαθητές αποτελεί διαχρονικά πρώτη προτεραιότητα για τον Δήμο Κατερίνης.




Προς την κατεύθυνση αυτή, μετά από συντονισμένες προσπάθειες σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και όπου κρίνεται απαραίτητο προγραμματίζονται και υλοποιούνται παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, στο σύνολο του Δήμου.


Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα των παρεμβάσεων επικεντρώνεται την τρέχουσα περίοδο, στην εκτέλεση εργασιών επισκευής και συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως π.χ. εξωτερική βαφή κ.α. στο 12/Θ ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας.


Όπως είναι γνωστό, τις παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συντονίζουν ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Γιώργος Ίτσιος, με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο (για θέματα συντηρήσεων των σχολείων) Χρυσόστομο Κυραϊλίδη, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημήτρη Ντούρο, τους κατά τόπους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων.


Την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης των εργασιών που όπως είπε «καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας, ενώ συνιστούν διαχρονικά και έμπρακτα πρώτη προτεραιότητα» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας, Κων/νος Πολυχρόνης.


Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι συγκεκριμένες εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις εξωραϊσμού του αύλειου χώρου και συντήρησης του υφιστάμενου στεγάστρου μεταξύ της εισόδου και της αυλής της σχολικής μονάδας.


ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
01-02-2019