Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ - ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΙΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Τη Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 στα πλαίσια της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας σε συνδιοργάνωση με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας...

τέλεσαν μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών στον Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης και παρέθεσαν μικρή δεξίωση στην παρακείμενη αίθουσα του Ιερού Ναού. Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο θεολόγος κ. Ιωάννης Μπεϊνάς πλαισιωμένος από όλες τις σημαίες της ΔΙΔΕ Πιερίας.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών μαθητές, γονείς και κηδεμόνες παραβρέθηκαν στην προγραμματισμένη εκδήλωση βράβευσης των Πρωτευσάντων μαθητών της ΔΙΔΕ Πιερίας στα «Γράμματα» στις «Τέχνες» και στον «Αθλητισμό» , στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ» που οργάνωσε το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων της ΔΙ/ΔΕ Πιερίας.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, υπό τη Διεύθυνση της εκπαιδευτικού κ. Μαργαρίτη, με το «Απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών». Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Δρ. Ι. Καζταρίδης.

Την κατάμεστη αίθουσα τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Παπαθανασίου, η Υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΙΠΕ Πιερίας κ. Αμανατίδου, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ. Αγγέλη, ο Συντονιστής Αειφορίας κ. Χαρίσης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Κατερίνης κ. Παπαζιώγας, εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης κ. Παπαζήσης, ο πολιτευτής κ. Μπέης, η κ. Τσαπουρνιώτη εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας κ. Κ. Κουκοδήμου, ο κ. Χ. Αντωνίου- Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας, καθώς και Διευθυντές, Διευθύντριες, Αιρετοί του κλάδου μας, εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων της ΔΙ/ΔΕ Πιερίας και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν 500 έπαινοι στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας. Ο αριθμός αυτός κατατάσσει την Πιερία μέσα στις υψηλότερες θέσεις, πρωτευσάντων μαθητών στην Κεντρική Μακεδονία. Η εκδήλωση έκλεισε με ευχαριστίες προς τους εκπαιδευτικούς για τη σημαντική προσφορά τους. Ευχή όλων , η κοινωνική προσφορά, ο αλτρουισμός και η υπέροχη διδασκαλία που διέκρινε τους Τρεις Ιεράρχες να είναι πρότυπο παράδειγμα για όλους μας.