Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Άμεσα συνελήφθησαν 4 άτομα για ληστεία σε κατάστημα στην Κατερίνη που έγινε χθες τα ξημερώματα (Φώτο)

Ο ένας από τους συλληφθέντες ήταν έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης και δεν επέστρεψε μετά από άδεια που έλαβε. Εμπλέκεται και σε άλλες ληστείες που έγιναν το τελευταίο δίμηνο σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν χθες (13 Φεβρουαρίου 2019) σε Κατερίνη και Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 3 άνδρες ηλικίας 25, 24 και 23 ετών, καθώς και μία 20χρονη, όλοι τους ημεδαποί, για ληστεία σε κατάστημα που έγινε τα ξημερώματα της ίδιας μέρας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 24χρονος μαζί με την 20χρονη πήγαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με χρήση σωματικής βίας και απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν 28χρονο υπάλληλο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και καπνικά προϊόντα αξίας 300 ευρώ, ενώ σε κοντινή απόσταση από το κατάστημα οι άλλοι 2 συνεργοί τους ανέμεναν σε όχημα, έχοντας τον ρόλο του «τσιλιαδόρου».


Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν και συλληφθούν αρχικά στην Κατερίνη οι 2 άνδρες ηλικίας 25 και 23 ετών και στο όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 μαχαίρι, 1 ζευγάρι γάντια, 1 φακός, ένα τσιγάρο κάνναβης και 2 κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο των στοχευμένων ερευνών και με τη συνδρομή των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εντοπίστηκε στη Λάρισα και συνελήφθη το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο 24χρονος που διέμενε σε χώρο 22χρονης ημεδαπής, η οποία επίσης συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία.

Στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 20,2 γραμμαρίων και 2 κινητά τηλέφωνα.

Επίσης εντοπίστηκε στη Λάρισα και συνελήφθη η 20χρονη συνεργός του και σε χώρο διαμονής της, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

• ένα πλαστικό ομοίωμα πιστολιού που χρησιμοποιήθηκε στις διαπραχθείσες ληστείες,
• πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού,
• ποσότητα κάνναβης βάρους 39,9 γραμμαρίων,
• 1 τρίφτης κάνναβης,
• το χρηματικό ποσό των 92 ευρώ και
• 1 κινητό τηλέφωνο.


Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος ήταν έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας και δεν επέστρεψε ως όφειλε την 3 Ιανουαρίου 2019, μετά από εξαήμερη άδεια που είχε λάβει.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών εξακριβώθηκε ότι ο 24χρονος εμπλέκεται και σε άλλες περιπτώσεις ληστειών που έγιναν το χρονικό διάστημα από 8 Ιανουαρίου έως 9 Φεβρουάριου 2019 σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.950 ευρώ και καπνικά προϊόντα.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.