Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης - Προβολή της Δευτέρας

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης και το ΤΕΙ Κατερίνης συνεχίζουν τις προβολές στα πλαίσια του θεματικού αφιερώματος ‘Η Κωμωδία στον Κινηματογράφο’, την προσεχή Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου με την ταινία ‘Δείπνο Ηλιθίων’.

Η προβολή θα γίνει στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κατερίνης (είσοδος επί της οδού Κανελλοπούλου-απέναντι από το ΙΚΑ), με ώρα έναρξης 19.30 και είσοδο με ελεύθερη συνεισφορά.


‘Δείπνο ηλιθίων’– Η κλασσική κωμωδία καταστάσεων

Κάθε Τετάρτη, ο Πιερ και οι φίλοι του διοργανώνουν μια εκκεντρική συνάντηση την οποία αποκαλούν ‘Δείπνο ηλιθίων’. Ο καθένας τους προσκαλεί στο δείπνο αυτό, τον πιο ηλίθιο άνθρωπο που έχει συναντήσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αυτός που έχει φέρει μαζί του τον πιο χαζό προσκεκλημένο, ανακηρύσσεται νικητής της εβδομάδας. Όλα θα αλλάξουν όταν ο Πιέρ θα προσκαλέσει στο δείπνο τον αγαθό και καλόκαρδο Φρανσουά - υπάλληλο της τοπικής εφορίας.

Μία από τις πιο κλασσικές γαλλικές κωμωδίες όλων των εποχών, το ‘Δείπνο ηλιθίων’ του Φρανσίς Βεμπέρ πρόκειται για μία έξυπνη ταινία με γρήγορους διαλόγους και συχνές εναλλαγές καταστάσεων, που κέρδισε κοινό και κριτικούς. Η αξεπέραστη επιτυχία του στη Γαλλία, έχει εμπνεύσει Αμερικάνικο remake καθώς και θεατρικό έργο που έχει παιχτεί σε εκατοντάδες πόλεις ανά τον κόσμο.