Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Ευθύμιος Τσίρκος: Ναι στην "Πλατεία Μακεδονίας" στην Κατερίνη.

Ευθύμιος Τσίρκος: «Εκφράζομαι θετικά σχετικά με την πρωτοβουλία της μετονομασίας της Πλατείας Δημοκρατίας σε Πλατεία Μακεδονίας ανεξαρτήτως χρονικής στιγμής και εξελίξεων.

Ωστόσο το σημαντικότερο είναι να θυμόμαστε και να τιμούμε πάντα την Ιστορία, τις παραδόσεις, τους προγόνους, τις αξίες και τα σύμβολά μας.

Εξάλλου σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης όταν ανάμεσα στις προτάσεις μας για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κατερίνης συζητήσαμε και αποφασίσαμε ομόφωνα (αρ.απ. 168/2016) να προτείνουμε "...διαμόρφωση-παρεμβάσεις στην Πλατεία Ηρώων στην Κατερίνη, όπως την επαναφορά της προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο χώρο της Πλατείας Ηρώων μετά από κατάλληλη διαμόρφωση του ήδη υπάρχοντος σημείου του κεντρικού μνημείου, όπου και θα τοποθετηθεί..." και ακολούθως το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης συμπεριέλαβε την πρότασή μας στο Τεχνικό Πρόγραμμα τον Απρίλιο του 2017. Θεωρήσαμε και πράξαμε την κίνηση αυτή ως αυτονόητη και σε ανύποπτο χρόνο, μακριά από φιέστες και εντυπωσιασμούς η προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έργο του γλύπτη Ευθύμιου Καλεβρά, επανατοποθετήθηκε μετά από 12 χρόνια απουσίας σε εμφανή σημείο της πόλης μας, στην Πλατεία Ηρώων, καθώς έως το 2005 βρισκόταν στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου είχε τοποθετηθεί από το 1994 ως δωρεά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας.»



*Από την τελευταία Συνεδρίαση του Συμβουλίου Δ.Κ. Κατερίνης όπου υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η "Εισήγηση ύστερα από την αριθ. 2/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μετονομασία της Πλατείας Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη) σε πλατεία Μακεδονίας"