Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Διδακτική Επίσκεψη 2ου ΓΕΛ Κατερίνης στον Όλυμπο

Στις 22 Φεβρουαρίου στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής τα τμήματα Γ4 και Γ5 επισκεφθήκαμε με τον γυμναστή μας κ. Καλαϊτζή Χρήστο τον Όλυμπο.

Στην επίσκεψη αυτή συμμετείχε και η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου μας, την οποία συντονίζει η βιολόγος κ. Καμηλάρη Παρασκευή με τη συμμετοχή των καθηγητών κ. Καλαϊτζή Χρήστου και κ. Τζιάτζιου Μαρίνας.

Η πεζοπορία στα μονοπάτια του Ολύμπου ήταν κάτι γνωστό στην πλειονότητα των συμμαθητών/τριών μας, καθώς συμμετέχουμε σε περιβαλλοντικά προγράμματα από την Α΄Λυκείου. Έτσι λοιπόν το διασκεδάσαμε, αποκτήσαμε κι άλλες εμπειρίες και αφού επιστρέψαμε νιώσαμε έτοιμοι να εξερευνήσουμε στο μέλλον κι άλλα μονοπάτια.

Με τη δράση αυτή ήρθαμε ένα βήμα πιο κοντά στη φύση. Επίσης, πιστεύω πως όλοι δεθήκαμε περισσότερο μεταξύ μας, καθώς ήταν μια ακόμα φορά που μας δινόταν η ευκαιρία να δράσουμε συλλογικά και ομαδικά. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή εξόρμηση που θα τη θυμόμαστε όλοι με χαρά και αισιοδοξία. Ιδιαίτερα, θα θυμόμαστε τις ιστορίες του κ. Καλαϊτζή ο οποίος μας ξενάγησε στην Παλιά Βροντού και μας μίλησε για την ιστορία και τα έθιμα του χωριού.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον κ. Τερζόπουλο Στέφανο για την πολύτιμη βοήθειά του προς τέρψιν των ουρανίσκων μας και τον κ. Γάκη, εκπρόσωπο του ΕΟΣ Βροντούς, που μας έδωσε πολύτιμες πληροφορίες για τα μονοπάτια του Ολύμπου.


Δημήτρης Παπαδόπουλος Γ4