Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

ΚΠΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - "Άγρια Πανίδα του Ολύμπου σε κίνδυνο"

Με αφορμή και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής (3 Μαρτίου) για τέταρτη συνεχή χρονιά και σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πιερίας...

Αμανατίδου Μαργαρίτα πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου (κομβικό συνεργάτη στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο» που συντονίζει το ΚΠΕ Καρπενησίου) και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου (Φ.Δ.Ε.Δ.Ο) εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της Α/ θμιας Πιερίας. Στόχος των επισκέψεων ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν κάποια από τα είδη της Άγριας ζωής του Ολύμπου, να μάθουν τις συνήθειές τους, να κατανοήσουν τους κινδύνους που τα απειλούν ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να δράσουν για την προστασία τους.

Η δράση διήρκησε πέντε (5) ημέρες 26/2, 27/2, 28/02, 04/3 και 05/03/2019, υλοποιήθηκε σε εννιά (9) σχολικές μονάδες της Πιερίας, σε 441 μαθητές και 27 συνοδούς – εκπαιδευτικούς από τα ακόλουθα σχολεία: Νηπ/γείο Βρίας, Νηπ/γείο Καρίτσας, Νηπ/γείο Ανδρομάχης, Δ.Σ. Βρίας, Δ.Σ. Σβο-ρώνου , 5ο Δ.Σ. Κατερίνης , Δ.Σ. Καρίτσας, 3ο Δ.Σ. Κατερίνης, 2ο ΔΣ Λεπτοκαρυάς και Δ.Σ. Μακρυγιάλου.

Οι συντονιστές της δράσης ήταν: Μπεκιροπούλου Βικτωρία - Υπεύθυνη του ΚΠΕ Αν. Ολύμπου, Στάθη Μαρία - Αναπληρώτρια υπεύθυνης του ΚΠΕ, Κάκαλου Ιωάννα & Πράπας Ιωάννης –Μέλη ΠΟ του ΚΠΕ, Νασοπούλου Θέμις & Βασιλειάδης Σάββας - Οικοξεναγοί του Φ.Δ. Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Η κάθε ενημέρωση περιελάμβανε παρουσίαση ειδών της άγριας πανίδας του Ολύμπου που βρίσκονται υπό προστασία, εργαστήριο μουσικής και κατασκευών καθώς και κινητικό παιχνίδι σχετικό με το θέμα.

Ευχαριστούμε όλους εσάς για τη συνεργασία και το ενδιαφέρον που δείξατε σε αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με την Άγρια πανίδα του Ολύμπου σε κίνδυνο.






ΚΠΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ