Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Απάντηση στους αιρετούς της ΔΑΚΕ στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Του Γιώργου Βαρδακώστα*

Στο ενημερωτικό των αιρετών της ΔΑΚΕ στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας που αφορά τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ που πραγματοποιήθηκαν στις 26/2, 28/2 και 1/3 γίνεται αναφορά στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.

Παρά το ότι σύμφωνα με το ενημερωτικό κανένα από τα θέματα των τριών συνεδριάσεων δεν αφορούσε το Μουσικό Σχολείο, οι δύο αιρετοί της ΔΑΚΕ έκριναν ότι έπρεπε να ενημερώσουν τους συναδέλφους για τα ακόλουθα:


«Μετά από ενημέρωση της αρμόδιας υπαλλήλου της υπηρεσίας για την πορεία της διερεύνησης του θέματος αναβάθμισης και της τελευταίας αναπληρώτριας μειωμένου ωραρίου κλάδου ΠΕ02 σε πλήρους ωραρίου στην παράλληλη στήριξη με το Δ/ντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί η πρόταση του εν λόγω Διευθυντή γιατί από τη μία η πρόταση του δεν είχε νομική κάλυψη, αφού τα προτεινόμενα μαθήματα δεν ήταν ούτε καν Τρίτη ανάθεση στους φιλολόγους και από την άλλη δεν επαρκούσαν για να γίνει η αναβάθμιση σε πλήρους ωραρίου.»


Προς αποκατάσταση της αλήθειας να ενημερώσω κάθε ενδιαφερόμενο ότι καμία πρόταση δεν έγινε από τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου, δηλαδή τον γράφοντα. Αντίθετα με έγγραφο που απέστειλα στη Δ.Δ.Ε. Πιερίας στις 26/2, το οποίο θα έπρεπε οι δύο αιρετοί της ΔΑΚΕ να διαβάσουν πριν εκτεθούν δημόσια, ενημέρωσα την αρμόδια υπηρεσία ότι στο σχολείο μας εξακολουθούσαν να υπάρχουν κενά στις μουσικές ειδικότητες και συγκεκριμένα στα ατομικά μουσικά όργανα. Ως αποτέλεσμα οι 2 μαθητές που λαμβάνουν παράλληλη στήριξη στις ώρες των ατομικών μουσικών οργάνων, αντί για 8 ώρες συνολικά, παρακολουθούν μόνο τις 5, ενώ οι υπόλοιπες 3 παραμένουν κενές. Θα μπορούσαν λοιπόν οι ώρες αυτές να αξιοποιηθούν για παράλληλη στήριξη - ενισχυτική διδασκαλία.


Επιπλέον, με τη σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων των μαθητών, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η δυνατότητα που δίνει ο νόμος 4452/2017, άρθρο 11 για τους μαθητές με διαγνωσμένη από αρμόδιο δημόσιο φορέα (ΚΕΔΔΥ, Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, Δημόσιο Νοσοκομείο) αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, για απαλλαγή τους από τη βαθμολογία στο μάθημα της 2ης ξένης γλώσσας.


Μόνο ένας ανόητος ή ένας κακόβουλος θα μπορούσε να εκλάβει τα παραπάνω ως πρόταση να διδάξει η φιλόλογος ειδικής αγωγής τα ατομικά μουσικά όργανα ή τα γερμανικά στους μαθητές της παράλληλης στήριξης.


Είναι συγκινητική η προσήλωση των αιρετών της ΔΑΚΕ στη νομιμότητα, όπως άλλωστε θυμόμαστε όλοι από το παρελθόν, όταν αμφότεροι «υπηρετούσαν» στο Γυμνάσιο Ρητίνης. Οι αιρετοί στο ΠΥΣΔΕ βρίσκονται εκεί για να υπηρετούν τα συμφέροντα των συναδέλφων και όχι της διοίκησης. Όμως αυτό είναι απλά η προσωπική μου άποψη. Οι αιρετοί της ΔΑΚΕ μπορούν να συνεχίσουν και σήμερα αυτό που έκαναν και στο παρελθόν από άλλο πόστο.



Γιώργος Βαρδακώστας
Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης