Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Άντε, μήπως προεκλογικά γίνει κάτι… (Ασανσέρ στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης και αξιοποίηση της ΕΚΑΒΗΣ)

Εκλογές μπροστά μας και η «ΑΛΗΘΕΙΑ» απευθύνεται δημόσια στους υποψήφιους συνδυασμούς που διεκδικούν τον Δήμο Κατερίνης (αλλά και στην Δημοτική Αρχή) με δυο προτάσεις που πιστεύουμε ότι η υλοποίηση τους, μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει στους δημότες.

Μέσα από την «ΑΛΗΘΕΙΑ» έχουμε αναφερθεί εδώ και ...χρόνια και με πολλά άρθρα στην ανάγκη εγκατάστασης ενός ασανσέρ στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης.


Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια η τωρινή διοίκηση του Δήμου Κατερίνης όχι απλά δεν έκανε κάτι, αλλά ούτε μπήκε στον κόπο να τοποθετηθεί, είτε δημόσια (όπως η «ΑΛΗΘΕΙΑ» θέτει τα ερωτήματα της) είτε με κάποιο δελτίο τύπου γιατί δεν βάζει ασανσέρ στην Βιβλιοθήκη ή ότι έχει σκοπό κάποια στιγμή στο μέλλον να το κάνει ή ακόμα να μας πει ότι για κάποιους λόγους (που εμείς δεν γνωρίζουμε) δεν μπορεί να το κάνει!


Αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα για εμάς, που θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε την αναγκαιότητα εγκατάστασης ασανσέρ στην Δημοτική Βιβλιοθήκη και θα δώσουμε συγχαρητήρια σε όποιον, κάποια στιγμή υλοποιήσει αυτό το έργο, σε όποια δημοτική παράταξη και αν ανήκει!



Γιατί χρειάζεται ένα ασανσέρ στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης: 



  • Γιατί άνθρωποι με ειδικές ανάγκες ή κινητικά προβλήματα, ηλικιωμένοι, γονείς με μικρά παιδιά σε καροτσάκια δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις σκάλες του κτιρίου.
  • Γιατί στον ίδιο όροφο του κτιρίου, εκτός από την Βιβλιοθήκη και στις άλλες αίθουσες πραγματοποιούνται πλήθος εκδηλώσεων (εκθέσεις, ομιλίες κ.α.).
  • Γιατί η πρόσβαση σε όλα τα παραπάνω πρέπει να δίδεται σε όλους και όλες!




Αξιοποίηση του ισογείου χώρου της ΕΚΑΒΗΣ: 




Εδώ και χρόνια η αίθουσα που βρίσκεται κάτω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης στην ΕΚΑΒΗ, παραμένει κλειστή και αναξιοποίητη (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων όπως κατά την λειτουργία του Πάρκου των Χρωμάτων).


"Μιλάμε για την αίθουσα που στο παρελθόν λειτουργούσε σαν εστιατόριο-καφέ."


Για τους πιο μεγάλους στην ηλικία να θυμίσουμε ότι παλαιότερα λειτουργούσε στον ίδιο χώρο εστιατόριο-καφέ που συγκέντρωνε πάρα πολύ κόσμο και ήταν μια όμορφη επιλογή εξόδου μέσα στο πράσινο του πάρκου.



Τι θα μπορούσε να γίνει: 


Θα μπορούσε να αξιοποιήσει την αίθουσα ο Δήμος Κατερίνης, με την λειτουργία ενός δημοτικού αναψυκτηρίου-καφέ, που θα πρόσφερε προϊόντα σε προσιτές τιμές στον κόσμο, ενώ και έσοδα θα έμπαιναν στα ταμεία του Δήμου.


Πόσοι Δήμοι της χώρας μας έχουν την δυνατότητα να έχουν στα χέρια τους έναν τόσο ώραίο χώρο μέσα στο πράσινο και σε ένα τόσο όμορφο πάρκο;


Ελάχιστοι θα απαντήσουμε εμείς…


Δυο προτάσεις της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» που πιστεύουμε ότι ούτε ιδιαίτερο κόστος έχουν, ούτε ιδιαίτερη δυσκολία υλοποίησης μπορεί να έχουν.