Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Οι γονείς της Κατερίνης οργανώνονται και συγκροτούν ένα νέο μεγάλο γονεϊκό κίνημα - Ανακοίνωση μετά από πρόσφατη συγκέντρωση τους.

- Αποφασισμένοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να απαιτήσουν ότι το καλύτερο για τα παιδιά τους είναι οι γονείς του Δήμου Κατερίνης. 
-Συγκέντρωση με μεγάλη συμμετοχή σε σχολείο της πόλης μας.


Ενθαρρυντικό για τα δεδομένα της πόλης μας είναι το ενδιαφέρον πάρα πολλών γονέων και κηδεμόνων για την συγκρότηση ενός νέου και δυναμικού γονεϊκού κινήματος, κάτι που αποδεικνύεται από την συγκέντρωση της προηγούμενης Τετάρτης (6/3/19) σε σχολείο της πόλης μας.

Αφορμή για τα παραπάνω, σύμφωνα με τα λεγόμενα των γονιών ήταν η αδυναμία της τωρινής Ένωσης Γονέων του Δήμου Κατερίνης να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών (παρεμβάσεις, ανακοινώσεις, συγκεντρώσεις κ.α.), όπως και η αδυναμία επικοινωνίας της Ένωσης Γονέων με τους γονείς μέσω των συλλόγων γονέων.

Όπως δήλωσαν στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" γονείς που ήταν στην συγκέντρωση, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ένωση Γονέων, ενώ για το προηγούμενο έτος (2018) δεν έγινε ούτε μια Γενική Συνέλευση, ώστε να θέσουν τα θέματα που τους απασχολούν.

Επίσης τα γραφεία της Ένωσης Γονέων Κατερίνης (στοά Δημαρχείου) δεν λειτουργούν και είναι πάντα κλειστά.

Οι γονείς με ανακοίνωση τους καλούν το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δήμου Κατερίνης να ορίσει ημερομηνία εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης, μέσα από την οποία θα προκύψει ημερομηνία εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.


➤ Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους γονείς μετά το τέλος της συνάντησης τους:


Την Τετάρτη 06-03-19, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης πραγματοποιήθηκε συνάντηση Μελών Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων Γονέων του Δήμου Κατερίνης, Αντιπροσώπων στην Ένωση Γονέων, καθώς και απλών γονέων σχολείων της Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, με θέμα την λειτουργία της Ένωσης Γονέων και τις προβλεπόμενες εκλογικές διαδικασίες (έως 31-03-19), σύμφωνα με το άρθρο 7 /παρ.2 του Καταστατικού της Ε.Γ. και άρθρο 51/Ν.4415/2016


Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν Εκπρόσωποι σχολείων με τη σειρά προσέλευσης τους στην συνάντηση :


4ο Γυμνάσιο – 4ο Λύκειο – 18ο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Ανδρομάχης – Δ.Σ. Παραλίας – 16ο Δημοτικό – Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο – 3ο ΓΕΛ – 5ο ΓΕΛ – 8ο Δημοτικό – 11ο Δημοτικό – 14ο Δημοτικό – 15ο Δημοτικό – Δ.Σ. Σβορώνου – 3ο Δημοτικό – 4ο Δημοτικό – 5ο Δημοτικό – 2ο ΕΠΑΛ


Μετά από διαλογική συζήτηση, ομόφωνα οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, αποφάσισαν να προβούν στην παρακάτω ανακοίνωση.


«Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κατερίνης, να ορίσει ημερομηνία Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης, η οποία και θα ορίσει την ημερομηνία εκλογών για νέο Δ.Σ. στην Ένωση, καθώς και των λοιπών οργάνων διοίκησης αυτής, όπως προβλέπεται από το άρθρο 51 του Ν.4415/2016.»




Με Τιμή 
Οι συμμετέχοντες γονείς