Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Μήνυμα ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα είναι η 8η Μαρτίου. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.


Η ημέρα αυτή συμβολίζει τη μαχητική, αγωνιστική στάση ζωής των εργαζόμενων γυναικών που διεκδικούν τα σύγχρονα δικαιώματά τους στην εργασία, στη μόρφωση, στην κοινωνική στήριξη της μητρότητας, στον ελεύθερο χρόνο.

Οι γυναίκες ακόμα αντιμετωπίζονται από πολλούς ως το «αδύναμο» φύλο, ακόμα υπάρχει μια συγκεκριμένη αντίληψη και αυτό μας αποδεικνύει περίτρανα ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν.

Τούτη την ημέρα ας αναλογισθούμε τις ευθύνες που αντιστοιχούν στον καθένα, ανάλογα με τον ρόλο του, για το ότι υπάρχει ένα σημαντικό έλλειμμα ως προς την πλήρη αξιοποίηση της Γυναίκας αφενός στο πεδίο της ατομικής και ιδίως της συλλογικής ανθρώπινης δημιουργίας. Και, αφετέρου, στο πεδίο κατάλληλης οργάνωσης της κοινωνίας υπό όρους επαρκώς θωρακισμένης κοινωνικής συνοχής.

Η υπεράσπιση της Γυναίκας, ως πλήρως ισότιμου μέλους κάθε κοινωνικού συνόλου, είναι βασική επιδίωξη της αυριανής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.


Για τη ΝΟ.Δ.Ε Πιερίας 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Γιάννης Κουρινιώτης 
Υπ. ΤΟΜΕΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 
Ρούλα Βαβατσούλα