Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Μήνυμα για το Άγιο Πάσχα

Του Βασίλη Τσακιρίδη*

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, κάθε τάφος γνωρίζουμε ότι περικλείει την φθορά και την αποσύνθεση. Ο Τάφος όμως του Ιησού, αναβλύζει την ζωή και μεταδίδει τον αγιασμό, ακτινοβολεί την ελπίδα και προσφέρει τη χαρά, είναι δε πηγή έμπνευσης αλλά και δύναμης ακαταβλήτου.

Ενωμένοι δια της θερμής πίστεως και της χάριτος των Μυστηρίων του Θεού, με τον Αρχηγό και Λυτρωτή μας Ιησού, έχουμε πλέον την δυνατότητα να νικούμε και εμείς την φθορά και τον θάνατο. Η δύναμή Του είναι και δική μας δύναμη. Η Ανάσταση του Χριστού μας δεν είναι ένα γεγονός που έλαβε χώρα μόνο κάποτε εις το παρελθόν. Η Ανάσταση είναι ένα συνεχές και αδιάκοπο παρόν. Πρέπει να το γευόμαστε κάθε μέρα με στόχο να περάσουμε από την απλή βιωτή στην όντως ζωή. Αυτή η χαροποιός αλήθεια, εκφράζεται από τον ίδιο τον Ιησού και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη : << Εγενόμην νεκρός και ιδού ζων ειμί εις τους αιώνας των αιώνων >>.

Ο κενός Τάφος του Κυρίου μας, είναι η βεβαιότης για το άνοιγμα όλων των τάφων. Για την κυριαρχία της ζωής και το χάρισμα της αθανασίας. Η Ανάσταση του Κυρίου αποτελεί την πηγή όλων των χαρών μας. Γι αυτό και οι μαθητές όταν βυθίστηκαν στην λύπη και στην μελαγχολία καθώς τους προέλεγε ο Ιησούς τα παθήματά Του στον Μυστικό Δείπνο την Μεγάλη Πέμπτη, πρόσθεσε τα κάτωθι λόγια τόσο για να τους παρηγορήσει όσο και αν τους προετοιμάσει για τον τελικό θρίαμβο (Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο) : << Πάλιν όψομαι, και χαρήσεται υμών η καρδία και την χαράν υμών, ουδείς αίρει αφ' υμών>>, <<….πάλι θα σας δω, και θα χαρεί η καρδιά σας, και την χαρά σας αυτή, κανείς δεν θα σας την πάρει >>.

Αυτή τη χαρά φίλες και φίλοι, αυτή τη χαρά της Ανάστασης, αυτή τη χαρά που δοκίμασαν οι μαθητές στην καρδιά τους, στην ψυχή τους, στο πνεύμα τους, στο σώμα τους, όταν ξαναείδαν τον Δάσκαλό τους μετά την Ανάστασή Του εύχομαι ολόψυχα να αισθανθείτε, και να μην σταθεί κανείς ικανός ή τίποτα ικανό να την αφαιρέσει από εσάς. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ. ΚΑΛΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.


*Βασίλης Τσακιρίδης, δάσκαλος.
Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Κατερίνης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» 
Υποψ. Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης