Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Εκδήλωση του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας στην Κατερίνη με συμμετοχή μαθητών-τριών της πόλης μας

Η ομάδα του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, αποτελούμενη από το Διευθυντή του Κέντρου και Έλληνες Ολυμπιονίκες, διοργανώνει την Παρασκευή 19 Απριλίου, εκδήλωση στο ανοιχτό γήπεδο, Β ΔΑΚ Κατερίνης, μεταξύ 10.00 και 12.30 μ.μ.

Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας είναι ένας διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός και μέλος του Ολυμπιακού Κινήματος. Μαζί με το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής Εκεχειρίας, το Κέντρο ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2000 μετά από κοινή πρωτοβουλία της Ελλάδας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, μετατρέποντας τη δέσμευση του Ολυμπιακού Κινήματος για την προώθηση των αρχών της ειρήνης, σε απτή δράση. Εργάζεται με στόχο την προώθηση των ολυμπιακών ιδεωδών, την εφαρμογή της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και την εδραίωση σε παγκόσμιο επίπεδο της ειρήνης, της κατανόησης και της συναδέλφωσης των λαών. Απώτερος στόχος μας είναι η κουλτούρα και τα ιδανικά της Εκεχειρίας, του Ολυμπισμού και της Ειρήνης να μην αναβιώνουν μόνο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά να καταστήσουμε την Εκεχειρία κομμάτι της καθημερινότητας, της δική μας, των νέων αλλά και των παιδιών. Συνέπεια αυτού, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας αναπτύσσει δράσεις τοπικής και παγκόσμιας εμβέλειας που στοχεύουν στη δημιουργία μιας κουλτούρας ειρήνης, μέσα από την προώθηση των ιδεωδών του Ολυμπισμού και τη δημιουργία του απαραίτητου πλαισίου στήριξης για την τήρηση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκτός άλλων, θα πραγματοποιηθεί αγώνας χάντμπολ, αναβίωσης της Ολυμπιάδας του 1936, και συζητείται η διεξαγωγή λαμπαδηδρομίας μέσα στο ανοιχτό γήπεδο. με τη συμμετοχή των παρευρισκομένων μαθητών.