Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Toυ Βασίλη Θεοτοκάτου
Επιτίμου Δικηγόρου - Προέδρου της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος


Η κυβέρνηση των συντρόφων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε συστήσει μία διακομματική επιτροπή για τη μελέτη του δημογραφικού προβλήματος, η οποία, αφού συνεδρίασε αρκετές φορές, εξέδωσε και το πόρισμά της.

Το εν λόγω πόρισμα ουδόλως σχεδόν σχολιάσθηκε από τα ΜΜΕ

Αυτό προφανώς έγινε για τον απλούστατο λόγο γιατί δεν πρότεινε μέτρα, τα οποία θα οδηγούσαν στην ανατροπή της εφιαλτικής καταστάσεως της υπογεννητικότητος, που μαστίζει την πατρίδα μας και θα έδινε λύση στο μέγιστο δημογραφικό πρόβλημα που έχει.


Τις ημέρες, όμως, αυτές σχολιάσθηκαν ευρύτατα από τα ΜΜΕ οι εξαγγελίες του Ούγγρου Πρωθυπουργού κ. Βίκτωρος Ορμπάν, για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας του αλλά και, όπως ανάφερε, για την συνεχή «μείωση των Χριστιανών στην Ευρώπη και την αλλαγή στη σύνθεση άλλοτε χριστιανικών χωρών. Για κάθε χαμένο παιδί θα πρέπει ένα να εισέρχεται στην Ευρώπη και τότε οι αριθμοί θα είναι εντάξει. Όμως δεν χρειαζόμαστε αριθμούς. Χρειαζόμαστε Ούγγρους», όπως ανεγράφει στις ημερήσιες εφημερίδες(12-2-2019).


Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας είναι:


1) Όσες γυναίκες έχουν τέσσερα παιδιά και πάνω θα απαλλάσονται ισοβίως από το φόρο εισοδήματος.

2) Παρατείνεται ο χρόνος εξόφλησης των δανείων όσων οικογενειών έχουν τουλάχιστον δύο παιδιά.

3) Όσες γυναίκες κάτω των 40 ετών παντρεύονται θα μπορούν να λάβουν άτοκο δάνειο ύψους 10 εκατ. φιορίνιων (περίπου 31.000 ευρώ), από το οποίο δάνειο θα διαγράφεται το ένα τρίτο του χρέους μόλις αποκτήσουν το δεύτερο παιδί τους, ενώ μόλις αποκτήσουν το τρίτο τους παιδί θα απαλλάσσονται από το σύνολο του χρέους τους.


Είναι ακόμη χαρακτηριστικά αυτά που ανέφερε ο Ούγγρος Πρωθυπουργός: «Ξανά ζητούν έναν κόσμο χωρίς κράτη, θέλουν ανοικτές κοινωνίες και είναι παρόντες ξανά αυτοί που θέλουν να αφανίσουν τις παραδόσεις μας και να πλημμυρίσουν τις χώρες μας με ξένες κουλτούρες».


Με τα παραπάνω μέτρα που έλαβε ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ανατρέψει στη χώρα του την κατάσταση της υπογεννητικότητος και οι γεννήσεις θ΄ ανακάμψουν.


Είναι δε βέβαιο αυτό γιατί κάθε μητέρα, που μετά το γάμο της, θ΄ αποκτά το τρίτο της τέκνο θα γνωρίζει ότι θα απαλλάσεται από το χρέος της των 30.000 ευρώ, που θα έχει λάβει ως άτοκο δάνειο και όταν αποκτά και το τέταρτο τέκνο της θ΄ απαλλάσσεται ισοβίως από τη φορολογία εισοδήματος!!


Αυτά είναι πράγματι επαναστατικά μέτρα που οδηγούν στην ανατροπή του εφιάλτη της υπογεννητικότητος και ο Ούγγρος Πρωθυπουργός έχει δώσει ο ίδιος το παράδειγμα, αφού είναι πολύτεκνος και έχει πέντε τέκνα. Σύγκριση με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν υπάρχει.


Η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος, κυβερνώσα και αντιπολιτευομένη δεν τολμά καν να αναφέρει τη λέξη Χριστιανός και ούτε βέβαια τολμά ν΄ αναφέρει « δεν χρειάζομαστε αριθμούς. Χρειαζόμαστε Έλληνες»!! Εάν κάποιος τολμήσει ν΄ αναφέρει κάτι τέτοιο τότε θα σπεύσουν οι καθεστωτικοί να τον χαρακτηρίσουν ως «Εθνικιστή»!!


Αυτό έπραξε και ένας κυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός, που αναφερόμενος στα παραπάνω μέτρα που έλαβε ο Ούγγρος Πρωθυπουργός τον χαρακτήριζε ως «Εθνικιστή». Δηλαδή, κατά την καθεστωτική νοοτροπία, όποιος λαμβάνει τέτοια μέτρα για την ανατροπή του εφιάλτη της υπογεννητικότητος θεωρείται «Εθνικιστής» και συνεπώς δεν χρειάζεται η λήψη τέτοιων μέτρων!! Αυτή είναι η νοοτροπία των εθνομηδενιστών. Στην Ελλάδα γίνεται το ακριβώς αντίθετο.


Όχι μόνον δεν λαμβάνονται μέτρα για την ανάκαμψη των γεννήσεων και την ανατροπή του εφιάλτη της υπογεννητικότητος, αλλά ουσιαστικώς τιμωρούνται όσοι αποκτούν παιδιά και μάλιστα ουδεμία φορολογική απαλλαγή υπάρχει για όσους έχουν τέκνα.


Επί πλέον τιμωρούνται όσοι είναι πολύτεκνοι και έχουν τέσσερα τέκνα και άνω, αφού πληρώνουν και φόρο πολυτελούς διαβίωσης, δεδομένου ότι αναγκάσθηκαν να αγοράσουν ένα επταθέσιο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των 2.000 κ.ε. για τη μεταφορά της οικογένειας τους και ως εκ τούτου θεωρείται ότι διαβιούν πολυτελώς, εν όψει του ότι το αυτοκίνητό τους υπερβαίνει τα 1928 κ.ε.


Αυτή είναι η πολιτική των συντρόφων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των λοιπών προθύμων των υπουργικών καθισμάτων.


Όταν, όμως, έλθει η ώρα του λογαριασμού θα είναι πλέον αργά για δάκρυα.




*Από το 70ο τεύχος του περιοδικού «Ο Κόσμος των Πολυτέκνων» του Α΄ εξαμήνου 2019. Για να το διαβάσετε πατήστε: ...ΕΔΩ