Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Ψηφίστε τους άξιους, τους σωστούς, τους όντως Έλληνες.

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Από το 1914 ως το 1923 η γενοκτόνοι νεότουρκοι εξόντωσαν περίπου 1.000.000 Έλληνες και χιλιάδες άλλους Αρμενίους και Ασσυρίους για να εδραιώσει το μισάνθρωπο νεοτουρκικό καθεστώς του ο Μουσταφά Κεμάλ και το κράτος – συμμορία οι διάδοχοί του.



Κυνικός, αναίσχυντος, αδιάντροπος, ξετσίπωτος, ανερυθρίαστος ο νεοοθωμανός Ερντογάν αντί να ψελλίσει ένα ταπεινό «συγγνώμη», για το κακούργημα, με ύφος χιλίων σειχουλισλάμηδων, δήλωσε: «Δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο να πρέπει οι Τούρκοι να αισθάνονται ντροπή. Δεν έχει καταγραφεί καμία γενοκτονία, καμία τυραννία και καμία ενέργεια που να κάνει αυτό το έθνος να νιώθει ντροπή»!!!


Δεν έχουμε στρατηγική απέναντι στον εχθρό μας αν και αυτός έχει ήδη εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ και προσβάλλει έργω τα ελλαδικά κυριαρχικά δικαιώματα. Σατιρίζει εύστοχα τον ωχαδερφισμό μας ο σκιτσογράφος τού κυπριακού «Φιλελεύθερου», όπου ο ήρωάς του μονολογεί:

«Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΚΑΙ ΝΙΩΘΕΙ ΚΥΠΡΙΟΣ…
ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΙ…
ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΠΙΟ ΤΟΥΡΚΟΙ…
ΚΑΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ!»

Οι υπουργοί μας των Εξωτερικών, πρώην και νυν, Κοτζιάς και Κατρούγκαλος με τα φληναφήματά τους περί…μοναχοφάγηδων και άλλων δαιμονίων, προλείαναν τον δρόμο του νέου Αττίλα.


Τον αφελή παρέστησε σε συνέντευξή του ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα Αντρεϊ Μασλόφ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υποστηρίζοντας ότι: «Το ρωσοτουρκικό συμβόλαιο για τους S-400 δεν μπορεί να προβληματίζει την Αθήνα, αφού η Ελλάδα και η Τουρκία είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, το οποίο-υποτίθεται-εγγυάται την ειρήνη στις σχέσεις μεταξύ των εταίρων του». «Υποτίθεται» όμως…


Ορθά επέκρινε την Ε.Ε. και εμάς ότι ποιούμεθα την νήσσαν για την «Μεγάλη Αλβανία» που χτίζεται δίπλα μας με αρχιτέκτονα τον απηνή διώκτη τού βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού (τουρκο)αλβανό πρωθυπουργό. Σε ό,τι μάς αφορά ως Ελλάδα να ληφθούν αμελλητί αντίμετρα που πονούν, π.χ. να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι όσοι αλβανοί αξιωματούχοι μετέχουν στα σχέδια εξόντωσης των Βορειοηπειρωτών.


Οι πολίτες της Ευρωένωσης καλούνται σήμερα να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι μια πλούστα αμειβόμενη θέση, που στο τέλος της θητείας τους δεν μένει κανείς άνεργος. Όλοι όσοι «βουλεύονται» βολεύονται! Τα παραδείγματα είναι άπειρα.


Το άλυτο και ταυτόχρονα τραγικό πρόβλημα της Ευρωβουλής είναι ότι ενώ πρόκειται για το μόνο κοινοτικό όργανο που εκλέγεται με καθολική ψηφορία όλων των ευρωπαίων πολιτών, δεν αποφασίζει για κανένα θέμα. Για κάθε σοβαρό ζήτημα αποφασίζει η Γραφειοκρατία των Βρυξελλών, η οποία και έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο επί παντός του επιστητού. Η Γραφειοκρατία ούτε εκλέγεται, ούτε διορίζεται. Στην πραγματικότητα αυτοδιορίζεται!


Αυτό, είναι ένα το κρατούμενο. Και άσχετα μ’ αυτό υπάρχουν πόροι που μοιράζονται τα διάφορα ευρωπαϊκά ταμεία όπου οι Έλληνες Ευρωβουλευτές ή δεν χρησιμοποιούνται ή είναι απρόθυμοι να χειρισθούν σοβαρά θέματα. Η χώρα θα λάβει π.χ. για την περίοδο 2021-2027 για την γεωργική παραγωγή της περίπου 15 δισ. €. Στην αρμόδια όμως επιτροπή δεν μετείχε κανένας Έλληνας, ούτε φυσικά στο διάλογο που προηγήθηκε κατετέθη κάποια ελληνική πρόταση…


Την Κυριακή εκλέγουμε, πρέπει να εκλέξουμε τους αρίστους, τους σωστούς, τους όντως Έλληνες. Αυτούς που θα υπερασπισθούν στις Βρυξέλλες τα συμφέροντα τού Ελληνισμού. Μην ξαναστέλνετε δειλούς, μοιραίους και άβουλους αντάμα που δεν στήριξαν τιμίως και ευσυνειδήτως την πατρίδα μας.


Μην ξαναστέλνετε «Πρεσπίτες» και ομοϊδεάτες των Κοντζιά και Καντρούγκαλου, που είναι έτοιμοι να μοιρασθούνε με τον Ερντογάν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και τις κυπριακές θάλασσες. Στείλτε στις Βρυξέλλες ανθρώπους με ελληνική καρδιά!


Από το πρόσφατο συνέδριο της Πολεμικής μας Αεροπορίας: Ο υπερκινητικός και λαλίστατος κ. Πάϊατ δεν μπόρεσε τελικά να κλείσει το απύλωτο στόμα του. Και αφού για κάποιες μέρες μάς «πούλησε» αγάπες και φιλίες, ξιφούλκησε μ’ αυτά εδώ τα ακατονόμαστα: «είναι πολύ σημαντικό ο κ. Τσίπρας να ταξιδέψει στην Άγκυρα, αφού στο τέλος της ημέρας η Τουρκία είναι μέλος τού ΝΑΤΟ».


Για πιο λόγο;

«Για διάλογο και φιλία μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας καθώς και για συμφωνίες “win-win” για όλους»!!


Ένα σοβαρό κράτος θα ζητούσε την άμεση ανάκλησή του ως persona non grata. Αλλά φυσικά δεν είμαστε…


Στο ίδιο μήκος κύματος ο ΥπΕξ τού Ηνωμένου βασιλείου Άλαν Ντάνκαν. Χαρακτήρισε την Κυπριακή ΑΟΖ «περιοχή αμφισβητούμενης κυριαρχίας» και συμβούλεψε την Κυπριακή Δημοκρατία «να μην κάνει ερευνητικές γεωτρήσεις σε περιοχές αμφισβητούμενης κυριαρχίας».


Η πολιτική της Βρετανίας έχει βάναυσα βλάψει τον Ελληνισμό κατά σύστημα και κατ’ εξακολούθηση. Παρότι διανύει περίοδο εσχάτης παρακμής, ευρίσκεται στο παρά 5 του Brexit, εξακολουθεί να λειτουργεί ως Ε.Ε. προκειμένου να μας κάνει κακό! Καθόλου απίθανο να ασκήσει και veto σε πιθανές κυρώσεις που θα επέβαλε η Ε.Ε. αν τελικά το τολμήσει για τα κακουργήματα της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.


*Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης