Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Ευχαριστήριο Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Κοκκινοπηλού

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Κοκκινοπηλού, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας...

υλοποιεί, από το 2015, μία σειρά από παρεμβάσεις και έργα για τη συντήρηση και την αποκατάσταση του Ιερού Ναού, ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το 1999 (ΦΕΚ 2253/Β/31-12-99).

Όλα τα έργα που υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα χρηματοδοτήθηκαν αποκλειστικά και μόνο από τους πιστούς και φίλους της ενορίας μας με δωρεές, οικονομικές ενισχύσεις και προσφορά εθελοντικής εργασίας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε να χρηματοδοτήσει εξολοκλήρου δύο πολύ σημαντικά έργα για τη συντήρηση και την ανάδειξη του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Κοκκινοπηλού, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες:


1. Την ανακατασκευή της στέγης και την αποκατάσταση του νοτίου κλίτους του Ναού.
2. Τη συντήρηση του ξυλόγλυπτου τέμπλου και των εικόνων του, του άμβωνα και του δεσποτικού θρόνου.




Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, για την άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματά μας και τη χρηματοδότηση των παραπάνω έργων. Είναι άλλωστε γνωστή η ευαισθησία του στα θέματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς και η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει για την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της Περιφέρειάς μας.

Ευχαριστούμε επίσης τον συμπατριώτη μας κ. Κωνσταντίνο Μέγα του Βασιλείου, Γενικό Διευθυντή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την αμέριστη συμπαράσταση και τη στήριξή του στην προσπάθειά μας για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Κοκκινοπηλού.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΥ

Κοκκινοπηλός, 18 Μαΐου 2019
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
π. Χρήστος Καρόζας
Κωνσταντίνος Η. Ράιος
Γιώργος Ε. Μπαλογιάννης
Μαρία Θεοχάρη – Κουκόλη
Θεοδώρα Γκόλτσιου