Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23: Οι κορυφαίοι και οι κορυφαίες δίνουν ραντεβού στη Λάρισα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 θα γίνει το Σαββατοκύριακο στην πόλη της Λάρισας με τη συμμετοχή ορισμένων εκ των κορυφαίων πρωταθλητών μας.

Από την διοργάνωση θα απουσιάζουν τρία δυνατά ονόματα, ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Αντώνης Μέρλος, με τους δύο πρώτους να συνεχίζουν την προετοιμασία τους ενόψει των υποχρεώσεων τους με την εθνική ομάδα και τον τρίτο να βρίσκεται στο Μινσκ για τους Ευρωπαϊκούς αγώνες.

Τα 100 μ. των Ανδρών θα είναι τα ένα από τα αγωνίσματα με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θέση εκκίνησης θα πάρουν οι δύο πρωταθλητές μας, που έχουν ήδη το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέβλε. Ο Κώστας Ζηκος (ΓΕΑ Τρικάλων) και ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) έχουν τρέξει την απόσταση σε 10.41 και 10.43 αντίστοιχα, χρόνους που έχουν το περιθώριο να βελτιώσουν. Με αξιώσεις θα πάρει μέρος στο ίδιο αγώνισμα και ο Γιάννης Κόκκινος (ΟΦΗ) με ρεκόρ από φέτος 10.62. Στα 400 μ. ο Μιχάλης Παππάς (ΕΚΑ Δωδώνης) έχει ήδη το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στη Λάρισα θα κυνηγήσει την πρώτη του κούρσα στη σεζόν κάτω από τα 47.00. Τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 σκέφτεται ο Γιάννης Ντέτσικα (ΑΟ Ρόδου Σταματίου) με φετινό 47.87 στα 400 μ., επίδοση αρκετά κοντά στο όριο (47.55). Στο ίδιο αγώνισμα θα συμμετάσχει και ο Γιώργος Λαμπρόπουλος (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακ.) με φετινό ρεκόρ 48.51.

Ο Θάνος Καλάκος (ΓΣ Γλυφάδας) είναι το απόλυτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο σε 800 μ. και 1.500 μ., ωστόσο η έλλειψη του απαιτούμενο συναγωνισμού δεν θα τον βοηθήσει να κυνηγήσει γρήγορες κούρσες. Σε κάθε περίπτωση ο Καλάκος έχει την εμπειρία να διαχειριστεί ανάλογες κούρσες και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν καταφέρει να πετύχει ακόμη και το όριο (1.48.60) για Γκέβλε. Μια από τις τελευταίες τους κούρσες πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέβλε, όπου θα συμμετάσχουν στα 10.000 μ., θα έχουν οι Γιώργος Τάσσης (Τρίτων Χαλκίδας) και Μάριος Αναγνώστου (Αναγέννηση Λαμίας), που θα συμμετάσχουν στα 5.000 μέτρα.

Ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης (Κερκυραϊκός ΓΣ) απαλλαγμένος από το άγχος του ορίου θέλει ένα άλμα καλύτερο από το 7,70 μ. της Καλαμάτας, προκειμένου να ταξιδέψει στη Σουηδία με μια από τις καλύτερες επιδόσεις στο μήκος. Ο Θανάσης Παπαδόπουλος (ΟΦΚΑ Οδυσσέα) έχει υπερβεί ήδη δύο φορές φέτος τον εαυτό του, με αποκορύφωμα το 7,66 μ. των Παπαφλεσσίων και δείχνει έτοιμος να το επαναλάβει και στη Λάρισα επιδιώκοντας ένα άλμα πάνω από τα 7,70 μ., που θα είναι το εισιτήριο του για Γκέβλε.

Από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει κι ένα άλλο μεγάλο όνομα της ομάδας Κ23, ο σφαιροβόλος, Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος), ο οποίος έχει φετινό ρεκόρ 19,18 μ. και δείχνει σε καλή κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Μάχη ορίου θα γίνει στα χαμηλά εμπόδια τόσο των Ανδρών όσο και των γυναικών. Στους Άνδρες, ο Δημήτρης Λεβαντίνος (ΓΣ Ηλιούπολης) έχει πετύχει φέτος 51.47 με το όριο να έχει οριστεί στα 51.40, ενώ στην ίδια απόσταση ανάλογο στόχο έχει και ο Άρη Δρίτσας (ΟΣΦΠ),που φέτος έχει διανύσει την απόσταση σε 52.28. Στις γυναίκες η Άννα Κιάφα (ΓΣ Κηφισιάς) έκανε στην Καλαμάτα 59.30, ωστόσο αν αποφύγει κάποια λάθη είναι σίγουρο που θα καταφέρει να σημειώσει χρόνο καλύτερο από το 58.80 που θα αποτελεί όριο για το Ευρωπαϊκό και νέο ατομικό της ρεκόρ (59.16). Η Ολυμπία Καραγιάννη (ΜΕΑΣ Τρίτων) έχει επιστρέψει φέτος σε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της κι έτσι μετά το 59.89 των Παπαφλεσσειων κυνηγά εκ νέου ατομικό ρεκόρ.

Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου (Κερκυραϊκός ΓΣ) επιστρέφει σε αγώνες στην Ελλάδα μετά το μεγάλο διάστημα απουσίας της και θέλει να το συνδυάσει με άλμα πάνω από τα 13,25 μ., που είναι το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η αθλήτρια έχει πετύχει φέτος 13,33 μ., σε διοργάνωση όπου δεν ίσχυαν τα όρια και έχει δείξει σε καλή κατάσταση και σε θέση να επιστρέψει σε διοργάνωση με τα χρώματα της ελληνικής ομάδας. Στο ίδιο αγώνισμα η νεάνιδα Σπυριδούλα Καρύδη διανύει εξαιρετική σεζόν και θα κάνει έναν ακόμη αγώνα προετοιμασία ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Μπόρος. Η νεαρή έχει ατομικό ρεκόρ 13,61 μ., ενώ δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν μέχρι το τέλος της σεζόν καταφέρει να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20, της Βούλας Παπαχρήστου (13,86 μ.).

Στο μήκος η Ελένη Κουτσαλιάρη (ΓΕ Γρεβενών) είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, αφού στη διάρκεια των Παπαφλεσσείων σημείωσε 6,34 μ. πέτυχε ατομικό ρεκόρ και παράλληλα έπιασε το όριο για το Γκέβλε.

Στο επί κοντώ ο Νίκος Νεράντζης (Κερκυραϊκός ΓΣ) ψάχνει το άλμα των 5,35 μ., που θα τον βάλει στην ομάδα για Σουηδία. Η Δέσποινα Μαλταμπέ (Αμεινίας Μεσογείων) έχει ήδη το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χάρη στο άλμα της στο 1,82 μ., επίδοση που θα επιδιώξουν να πετύχουν και οι Αθηνά Ρέτζιου (ΓΣ Κηφισιάς)και και Άλκιστις Βαγγέλη (Αθηναϊκός όμ. Αθλητισμού). Η Ρέτζιου έχει περάσει φέτος το 1,81 μ., ενώ η Βαγγέλη το 1,80 μέτρα.

Στην Ελλάδα επέστρεψαν οι Γιώργος Καμτσικλής (ΓΣ Μανδρών) και Αλέξης Προδανάς (ΓΣ Μανδρών), που έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στα 69,00 μ., που είναι το όριο στη σφυροβολία για το Γκέβλε. Στον ακοντισμό τον πρώτο λόγο έχουν οι Θεοδώρα Αραμπατζή (ΓΣ Σερρών), Ελένη Γκέλη (ΓΑΣ Ιεράπετρας) και Αφροδίτη Μανιού (ΟΦΗ), ενώ στη σφαιροβολία η Σοφία Καϊσίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακ.) έχοντας ξεμπερδέψει με το όριο, θα επιδιώξει βολές πάνω από τα 15,50 μέτρα.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα μεταδοθεί ζωντανά σε livestreaming μετάδοση μέσα από τη σελίδα του ΣΕΓΑΣ, ενώ στη διάρκεια των αγώνων στην επίσημη σελίδα της ομοσπονδίας, θα μπορείτε να δείτε ζωντανά τα αποτελέσματα.