Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

7o ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (09/06/2019) - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στις 10.30 το πρωί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών το 7ο τουρνουά σκάκι Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.


Μετά την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση των αγώνων από το 14ο Δημοτικό Σχολείο, φέτος τη σκυτάλη του τουρνουά ανέλαβε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Τα παιδιά και τους γονείς υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κ. Νικόλαος Ναχόπουλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ηλίας Παπαζιώγας και ευχήθηκαν σε όλους καλή επιτυχία.

Πάνω από 90 παιδιά συμμετείχαν σε μια μεγάλη γιορτή που προετοίμαζαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι Πρόεδροι και τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων που έλαβαν μέρος στο τουρνουά σκάκι.

Το τουρνουά κράτησε πάνω από τρεις ώρες και πραγματοποιήθηκε σε δροσερό περιβάλλον του Σχολείου αφού ο Διευθυντής, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, ως οικοδεσπότες, ανταποκρίθηκαν πανάξια στις απαιτήσεις του τουρνουά κάνοντας τις ανάλογες προετοιμασίες εξασφαλίζοντας άριστες κλιματικές συνθήκες εντός του σχολικού κτιρίου. Όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από την ζεστή φιλοξενία αλλά και από την τέλεια και άψογη διοργάνωση του τουρνουά.

Κατά την διάρκεια των αγώνων του τουρνουά οι Πρόεδροι και τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης που συμμετείχαν στο τουρνουά μοίρασαν κρουασάν και μπουκαλάκια με εμφιαλωμένο νερό σε όλους τους σκακιστές και τις σκακίστριες του τουρνουά ενώ μετά το τέλος των αγώνων του τουρνουά έδωσαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Στο φετινό 7ο τουρνουά σκάκι, εκτός από τα περσινά Σχολεία, συμμετείχαν και δύο πρωτοεμφανιζόμενα Δημοτικά Σχολεία το 3ο και το 8ο, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των Σχολείων που συμμετέχουν κάθε χρόνο στο καθιερωμένο πλέον τουρνουά. Στους σκακιστικούς αγώνες συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τα παρακάτω έξι Σχολεία:

1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης,
2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης,
3ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης,
8ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης,
14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης,
15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.


Η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών ήταν από όλες τις τάξεις των Δημοτικών Σχολείων που μέσα σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα αγωνίστηκαν για τη χαρά της συμμετοχής και τη διάκριση.

Πραγματοποιήθηκαν τρία διαφορετικά τουρνουά με βάση την ηλικία των σκακιστών ούτως ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο διάκρισης για όλους τους μαθητές. Το επίπεδο ήταν υψηλό στις παρτίδες που πραγματοποιήθηκαν.

Στο τουρνουά βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι σκακιστές ανά κατηγορία. Οι μάχες που δόθηκαν σε όλες τις παρτίδες ήταν σκληρές με αρκετό πάθος αλλά πάντα στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι», αρχή που διέπει το σκάκι ως άθλημα και το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αθλήματα.


ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

1η κατηγορία: Νήπια – Α΄ Δημοτικού – Β΄ Δημοτικού
1ος Κουτρούπας Εμμανουήλ του Κωνσταντίνου,
κατάκτηση κυπέλλου και χρυσού μεταλλίου,
Α΄ τάξη – 3ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης


2ος Γραίκος Αντώνιος του Βασιλείου,
κατάκτηση αργυρού μεταλλίου,
Β΄ τάξη – 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης


3ος Μπακράτσας Εμμανουήλ του Κωνσταντίνου,
κατάκτηση χάλκινου μεταλλίου,
Β΄ τάξη – 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης


2η κατηγορία: Γ΄ Δημοτικού – Δ΄ Δημοτικού
1ος Μπόζογλου Άγγελος του Βασιλείου,
κατάκτηση κυπέλλου και χρυσού μεταλλίου,
Γ΄ τάξη – 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης


2ος Τουπλικιώτης Μιλτιάδης του Αθανασίου,
κατάκτηση αργυρού μεταλλίου,
Δ΄ τάξη – 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης


3ος Κολόμβας Παύλος του Ιωάννη,
κατάκτηση χάλκινου μεταλλίου,
Δ΄ τάξη – 3ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης


3η κατηγορία: Ε΄ Δημοτικού – ΣΤ΄ Δημοτικού
1ος Δελησαββίδης Διονύσιος του Νικολάου,
κατάκτηση κυπέλλου και χρυσού μεταλλίου,
Ε΄ τάξη – 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης


2ος Μπόζογλου Νικόλαος του Βασιλείου,
κατάκτηση αργυρού μεταλλίου,
Ε΄ τάξη – 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης


3η Κοτσαϊλίδου Αικατερίνη του Συμεών,
κατάκτηση χάλκινου μεταλλίου,
ΣΤ΄ τάξη – 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης



Οι διαιτητές του τουρνουά σκάκι:

Γκούτζιος Δημήτριος,
Κατσικάρος Ηλίας,
Σιδηρόπουλος Δημήτριος


Η μεγάλη συμμετοχή σκακιστών και η αύξηση του αριθμού των σχολείων στο φετινό 7ο τουρνουά σκάκι αποτελεί προϊόν του αυξημένου κύρους που απέκτησε με πολύ κόπο και αγώνα στη διάρκεια του χρόνου η συγκεκριμένη διοργάνωση, χάρη στην αγάπη των ανθρώπων του Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης που συμμετέχουν στο τουρνουά. Κάθε χρόνο δίνουν την ψυχή τους κάνοντας με απέραντη προθυμία και διάθεση ό,τι καλύτερο μπορούν, έχοντας πάντα θετική ανταπόκριση και διαθέτοντας μέρος του προσωπικού τους χρόνου.

Ευχαριστούμε όλους τους σκακιστές και τις σκακίστριες που συμμετείχαν στο τουρνουά. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους αγωνίστηκαν και προσπάθησαν για μια θέση στην κορυφή της τελικής κατάταξης.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή κ. Νικόλαο Ναχόπουλο, τον Πρόεδρο κ. Ηλία Παπαζιώγα και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης για την ζεστή φιλοξενία και για την τέλεια και άψογη διοργάνωση του τουρνουά καθώς επίσης και τους Προέδρους και τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των υπόλοιπων Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης που συμμετείχαν στο τουρνουά (1ο, 3ο, 8ο, 14ο, 15ο) για την υποστήριξη και την άριστη συνεργασία τους.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Κατερίνης για την συνδιοργάνωση και την χορήγηση κυπέλλων, μεταλλίων και επαίνων.

Ευχαριστούμε επίσης τους διαιτητές του τουρνουά που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, τους γονείς, τον προπονητή και όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση του τουρνουά και ευελπιστούμε να βρεθούμε του χρόνου τέτοιες μέρες ξανά μαζί για το επόμενο (8ο) τουρνουά σκάκι των Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης.