Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Εκδρομή στην Καστοριά του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, (3 λεωφορεία) η μονοήμερη εκδρομή του σωματείου μας στην Καστόρια.

Οι εκδρομείς-συνταξιούχοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το ενυδρείο της πόλης, το μεγαλύτερο στην περιοχή των Βαλκανίων, το οποίο συστεγάζεται με το κέντρο περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης, καθώς επίσης και τη σπηλιά του δράκου η οποία εντυπωσίασε όσους την επισκέφτηκαν.

Είναι κρίμα, χώροι όπως τα μουσεία, που συνδέονται με την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά και τα σπάνια ευρήματα όπως είναι η σπηλιά του δράκου, οι κυβερνήσεις να τα έχουν μετατρέψει σε επιχειρήσεις, για να παράγουν κέρδος αδιαφορώντας για το τι προσφέρουν στην πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας!

Το Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας τονίζει ότι τα μουσεία και γενικότερα ευρήματα που συνδέονται με την πολιτιστική μας κληρονομιά και την ιστορία του τόπου μας επιβάλλεται να είναι δημόσια και δωρεάν ώστε να μπορούν όλοι οι άνθρωποι να τα επισκέπτονται.

Η λειτουργία τους πρέπει να είναι στην ευθύνη του υπουργείου πολιτισμού, με εργαζομένους που θα δουλεύουν με σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαίωμα, ώστε να επιτελούν απρόσκοπτα το σημαντικό αυτό λειτούργημα.

Τέλος, στην επιστροφή των εκδρομέων τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου ενημέρωσαν τους συνταξιούχους για τα σχέδια του σωματείου στο πλευρό της Ομοσπονδίας και της ΣΕΑ και για τον αγώνα που επιβάλλεται να συνεχίσουν για να πάρουμε πίσω όλα τα κλεμμένα που μας πήραν οι κυβερνήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, και οι δορυφόροι τους. Επιπλέον οι συνταξιούχοι ενημερώθηκαν για το διεκδικητικό πλαίσιο του Σωματείου και ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω όσα γαργαλιστικά και ψεύτικα διλήμματα και αν μας βάζουν για να κρύψουν τη συμφωνία τους στις πολιτικές που υπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.


Με συναδελφικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς 

Ο πρόεδρος Ο Γραμματέας 
Ιωάννης Ευαγγελόπουλος Αστέριος Κλιγκόπουλος