Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Έρχεται το 2ο Olympus WordPress meetup!!!

Η Ελληνική Κοινότητα του WordPress σας προσκαλεί σε ένα Καλοκαιρινό Meetup, πέρα από τα συνηθισμένα!

Στις 13 & 14 Ιουλίου 2019 η γνώση, η συζήτηση και το networking συναντούν τη φύση, τους καλοκαιρινούς περιπάτους και την ευκαιρία να τα πούμε από κοντά σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.


Όλα μαζί οδηγούν στο Λιτόχωρο Πιερίας και στο Olympus WordPress Meetup! Σε κεντρικό σημείο, ώστε να απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα μας δίνει την αφορμή να ξεκουνηθούμε, να φύγουμε για λίγο από τις πόλεις και να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Μία ιδανική ευκαιρία για να αλλάξουμε παραστάσεις και να ανταλλάξουμε τις ιδέες μας, πάντα με τον αγαπημένο γνώμονα αναφοράς: Το WordPress.

Όπως σε κάθε Meetup, έτσι και σε αυτό, κάποια από τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας του WordPress θα είναι μαζί μας για να προσφέρουν εθελοντικά τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Οι θεματολογίες που θα καλύψουμε:

Copy a Writing that Sells.

Εισήγηση: Φωτεινή Βαβίτσα, Copywriter.

Ποια είναι τα κοινά χαρακτηριστικά που κάνουν το περιεχόμενο μίας σελίδας να επιτυγχάνει τους στόχους που έχουμε θέσει; Μέσα από απλά και εύκολα βήματα, αλλά και πρακτικά παραδείγματα μαθαίνουμε πως να μετατρέπουμε κάθε απλό άρθρο σε ένα περιεχόμενο-διαμάντι που κάνει τον επισκέπτη να πει: “Δείξε μου αμέσως την επόμενη κίνηση!”

Headless WordPress.

Εισήγηση: Βαγγέλης Παπαϊωάννου, Developer

Ανάπτυξη ιστοσελίδων με τη χρήση του Gatsby.Js ( static site generator ) και του WordPress ως πηγή δεδομένων. Το αποτέλεσμα είναι ασφαλή, πραγματικά γρήγορα και SEO optimized Websites / PWA.

– Τι σημαίνει Headless CMS.

– JAMstack: Τι είναι και ποια τα οφέλη του;

– Static generators: Τι είναι; Λίγα λόγια για το Gatsby.Js

– Continuous Deployment & Serverless στο Netlify.

– Οφέλη και case studies.

Μετρώντας το Frontend Performance μίας ιστοσελίδας.

Εισήγηση: Τάκης Μπουγιούρης, Web Developer

Το frontend performance μιας ιστοσελίδας, η βελτιστοποίηση της ταχύτητας δηλαδή με την οποία μια ιστοσελίδα φορτώνει, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για ευχαριστημένους χρήστες και ευχαριστημένες μηχανές αναζήτησης.

Σε αυτή την παρουσίαση θα δούμε καταρχάς πώς μπορούμε να μετρήσουμε την απόδοση αυτή μιας ιστοσελίδας στις μέρες μας και, με βάση τις μετρήσεις, να αναζητήσουμε τα σημεία στα οποία μπορεί να γίνει η βελτιστοποίηση τελικά. Θα δώσουμε και μερικά βασικά tips

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου και ετοιμάστε βαλίτσες και σακ βουαγιάζ! Θα πάμε εκδρομή!

Κάνε γρήγορα την εγγραφή σου στο Meetup.com!

* Μην ξεχνάς ότι η συμμετοχή είναι απολύτως δωρεάν, όπως σε όλα τα meetup που διοργανώνονται από την Ελληνική Κοινότητα του WordPress. Δεν καλύπτονται τα προσωπικά σου έξοδα.




Bouklis Konstantinos
Frontend Developer