Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Ανακοίνωση για το πρόγραμμα "Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2019"

Κάνουμε γνωστό στους εργαζόμενους του Ν. Πιερίας ότι ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2019.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους μέχρι την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 και ώρα 23:59.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Σεπτεμβρίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2019 και οι δικαιούχοι που επιλέγονται, επιδοτούνται για την αγορά βιβλίων. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Αγοράς Βιβλίων, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού. Η οικονομική αξία της Επιταγής είναι 20,00€.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν, για την έκδοση κωδικών πρόσβασης.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το έτος 2018:

• είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ (π. ΙΚΑ ΕΤΑΜ) ή

• έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

• έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

• συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας),

καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες με συνεχόμενη ανεργία τεσσάρων τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:

• οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους

• τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ίδιων ή του άλλου γονέα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

Κατερίνη, 03-07-2019

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ