Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΦΗΣ ΜΠΑΣΔΡΑ, ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συντοπίτες μου,

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι μια κρίσιμη στιγμή για το παρόν και το μέλλον της χώρας.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική επιλογή.


Θα επιλέξουμε τη φυγή προς τα μπρος, το τέλος της μιζέριας, των ψεμάτων, της αυταπάτης, το τέλος του λαϊκισμού.

Θα επιλέξουμε το κόμμα και τον πρωθυπουργό που θα βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας, και που θα αποκαταστήσει την Εθνική μας υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.

Έχετε όμως κι μία ακόμα επιλογή:

Καλείστε να επιλέξετε αυτούς που θα σας εκπροσωπήσουν στο νέο Κοινοβούλιο.

Είναι τιμή μου που συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, δίνοντας τον αγώνα για την αλλαγή, για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του αυριανού πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η πολιτική μου πρόταση, είναι το προσωπικό μου παράδειγμα: η προσπάθεια, η σκληρή δουλειά, η επιμονή, η φυγή προς τα μπρος, το κυνήγι της αριστείας, η αγάπη για τον τόπο μου.

Ζητώ τον ΕΝΑ από τους δύο σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο νίκης της Νέας Δημοκρατίας και τη δύναμη να αγωνιστώ για την Πιερία που αγαπάμε και οραματιζόμαστε.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 καμία ψήφος χαμένη!

Όλοι μαζί μια γροθιά, με νέες ιδέες και όραμα, χωρίς πειραματισμούς και δοκιμές, με σύνεση και συνέπεια παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας, γυρίζουμε σελίδα και κάνουμε μία ΝΕΑ ΑΡΧΗ!

Έχουμε μία μόνο επιλογή: Να πετύχουμε!

Για την Πιερία με τους άξιους!

Για την φωτεινή Ελλάδα των Άξιων και Αξιών!


Με τιμή 

ΕΥΘΥΜΙΑ (ΕΦΗ) ΜΠΑΣΔΡΑ 
Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών 
Υποψήφια βουλευτής Πιερίας της ΝΔ 
Η Πιερία δυναμικά μπροστά 




Βιογραφικό σημείωμα


Η Έφη Μπάσδρα είναι καθηγήτρια Βιοχημείας-Εμβιομηχανικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε στην Κατερίνη. Είναι κόρη του τυρέμπορα Κώστα Μπάσδρα και της Ελισσάβετ Πλιάκου.


– Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Columbia της Ν. Υόρκης, ΗΠΑ με ειδίκευση στην Ορθοδοντική.

– Εκπόνησε το διδακτορικό της (Magna cum Laude), την υφηγεσία της (Habilitation) και ανακηρύχτηκε εντεταλμένη Υφηγήτρια (Priv.Doz.) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, Γερμανία.

– Έχει δημοσιεύσει πλήθος ερευνητικών εργασιών στα εγκυρότερα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και βραβεία. Το βιογραφικό της έχει συμπεριληφθεί στο «Who is Who in the World 16th Edition» και στο «The World Who’s Who of Women 14th Edition».


– Έχει διδάξει ως προσκεκλημένη καθηγήτρια στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια, από το Harvard των ΗΠΑ ως το Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης στο Ιράν, την Τουρκία κα.


Είναι:


– Πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης Ειδικών Ορθοδοντικών της χώρας, ΕΟΓΜΕ

– Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της δεξαμενής σκέψης «ΔιαΝεοσις»

– Μέλος του Advisory Board του Greek Diaspora Fellowship Program του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»


Διετέλεσε:

– Πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) (2013-16)

– Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης

– Ειδικός σύμβουλος της Eurobank σε θέματα υποτροφιών αριστείας και καινοτομίας

– Αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας

– Αντιπρόεδρος της Ορθοδοντικής Εταιρείας Ελλάδος

– Μέλος της Επιτροπής Εξετάσεων Ειδικότητας του Υπουργείου Υγείας


Ασχολείται συστηματικά με τη διεθνή προβολή του Ολύμπου. Εξέδωσε το δίγλωσσο λεύκωμα «Flowers, Olympus Terra & Mare» («Τα Λουλούδια του Ολύμπου»), με πρόλογο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Ακαδημαϊκού καθ. Χρ. Ζερεφού, και το ημερολόγιο «Πεταλούδες του Ολύμπου». Αρθρογραφεί συστηματικά στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο για επίκαιρα πολιτικά θέματα. 

Διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για δύο θητείες (2010-2016) και Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων. Έχει αχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα ισότητας και μητρότητας και είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής του σωματείου «Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών» και Επίτιμο Μέλος του Λυκείου Ελληνίδων, Παράρτημα Πιερίας.

Είναι παντρεμένη με τον Θανάση Παπαβασιλείου, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει δύο γιους: τον Γιώργο που σπούδασε στο ΜΙΤ και το Χάρβαρντ, Ιδρυτή-Διευθυντή της εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης Avlos στη Βοστώνη των ΗΠΑ, και τον Κώστα, απόφοιτο Μοριακής Βιολογίας του Χάρβαρντ και τελειόφοιτο Ιατρικής και διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών.