Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Από σήμερα στην διάθεση των πολιτών η λειτουργία της ενδιάμεσης λύσης του 112

Ένα μήνα μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από σήμερα 10 Αυγούστου 2019, βρίσκεται στην διάθεση των πολιτών η «ενδιάμεση λύση του 112» μέσω αποστολής μηνυμάτων SMS και CB (Cell Broadcast).

H «ενδιάμεση λύση», η οποία τίθεται σε εφαρμογή έως το τέλος του έτους που θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το έργο, λειτουργεί από σήμερα σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα, και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα να αποστέλλει μηνύματα σε όσα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται εντός των περιοχών ενδιαφέροντος, προκειμένου οι πολίτες να προστατευθούν από μία φυσική καταστροφή.

Όπως αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, η προσπάθεια αυτή είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) και όλων των παρόχων κινητής τηλεφωνίας με την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή του Ειδικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γεώργιου Μάριου Καραγιάννη.

Ο κ. Χαρδαλιάς τονίζει ότι «ξεκινώντας σήμερα την λειτουργία της ενδιάμεσης λύσης, αποδεικνύουμε και έμπρακτα ότι δεν στεκόμαστε μόνο στα λόγια, αλλά προχωράμε σε έργα προς όφελος της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, που είναι το πρωταρχικό μας μέλημα.»