Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΠΟΤΕ

Του Δρ. Θεόδωρου Π. Μέτση *

Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω μιας ατέρμονης πολιτικής συζήτησης με εκλογολογία, με μνημόνια ή χωρίς, με τα αποκαΐδια από το Μάτι ακόμα να τρεμοσβήνουν...

με πλούσιο καθημερινό αστυνομικό δελτίο, με συνεχείς ροές μεταναστών από ανατολικά, με Plan A και Plan B και με ένα συνεχές μάδημα της μαργαρίτας για το αν θα κοπούν η δεν θα κοπούν οι συντάξεις, το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής οδεύει αθόρυβα, σταθερά και ολοταχώς για να κάνει την Ελλάδα… “έξυπνη”!!


To πρόσφατο σχέδιο νόμου για τις κεραίες με τα 22 άρθρα που στην ουσία στήθηκε για να αφαιρεί κάθε δικαίωμα από την τοπική αυτοδιοίκηση στο να μπορεί να επέμβει ως προς το πού θα φυτευτούν 10, 100 ή 500 νέες κεραίες κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς (5G) σε ένα Δήμο, αφήνει επιμελώς τα Ελληνικά όρια ακτινοβολίας ανέπαφα σε εξάρτηση πάντα από αυτά της προηγούμενης εικοσαετίας (1998) και τα διατηρεί αναλλοίωτα 70 φορές πάνω από αυτά της Ιταλίας, της Ελβετίας, της Πολωνίας, της Βουλγαρίας, της Σλοβενίας, της Ρωσίας και μερικών άλλων χωρών κωφεύοντας ανάλγητα στις χιλιάδες διαμαρτυρίες πολιτών που έχουν ήδη αντιδράσει και επιλέξει την δικαστική οδό.


Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι τα όρια ακτινοβολίας παραμένουν υψηλά, αλλά ότι με την προγραμματιζόμενη 5G η ακτινοβολία στις Ελληνικές αλλά νέες “Έξυπνες” πόλεις θα διπλασιαστεί ή ακόμα και θα δεκαπλασιασθεί, με νέα και σοβαρή ρύπανση του τοξικού αστικού περιβάλλοντος που φροντίζουν και κρύβουν επιμελώς όλοι οι αρμόδιοι.


Η τοπική αυτοδιοίκηση, με τα Δημοτικά Συμβούλια, απασχολημένα ανάμεσα στις πολύχρωμες κομματικές τους ιδεολογίες, δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι ο νέος νόμος “περί αδειοδότησης κεραιών στην ξηρά” τους αφαιρεί κάθε δυνατότητα για να επεμβαίνουν χωροταξικά για το πού θα φυτευτούν οι νέες κεραίες μέσα στον ίδιο τους τον Δήμο.



Η καραμέλα της “Έξυπνης Πόλης” πράγματι τους έχει αφοπλίσει και δελεάσει και δεν μπορούν να φανταστούν ότι ο όρος “έξυπνη” συνεπάγεται με μια προσθήκη από ίσως δεκαπλάσιο αριθμό κεραιών πλέον αυτών που ήδη βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό του Δήμου τους και μάλιστα σε σημεία της πόλης που η ίδια η τοπική αρχή δε θα έχει δυνατότητα πλέον να ορίζει να εξαιρέσει ή να υποδείξει.


Ενδεχομένως για να “Χρυσώσουν το Χάπι στον αμέριμνο πολίτη”, θα ακουστεί ότι η νέα διάταξη πολλών – μικρών κεραιών θα συμβάλει στην μειωμένη ακτινοβολία, αλλά η πληροφόρηση αυτή είναι άκρως παραπλανητική και εσφαλμένη αφού η νέα τεχνολογία 5G θα ανεβάσει την πυκνότητα ακτινοβολίας μέσα στην πόλη, 10 – 100 φορές πάνω και μάλιστα με νέες συχνότητες εξαιρετικά υψηλές, μέσα στις οποίες δεν έχει ξαναδοκιμασθεί ο άνθρωπος


Δύο πρόσφατες εκκλήσεις – διαμαρτυρίες διεθνών επιστημόνων με χιλιάδες υπογραφές (έχουν προηγηθεί περίπου άλλες 40) πρόκειται να αποσταλούν στον ΟΗΕ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στις κυβερνήσεις όλων των κρατών, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, στον ήχο του οποίου, σφυρίζει αδιάφορα, εντελώς και επιμελώς τόσο το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής όσο και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Πάνω από 10000 επιστημονικές δημοσιεύσεις δίδουν σαφή εικόνα για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας στην υγεία του ανθρώπου ενώ ειδικά για τις νέες συχνότητες της 5G η εικόνα αυτή ξεφεύγει και γίνεται μια κραυγή απόγνωσης!


Ο Επίτιμος καθηγητής Βιοχημείας Martin L. Pall του Washington State University στις ΗΠΑ στην πρόσφατη εργασία του με τίτλο “5G: Great Risk for EU, US and International Health” μας παραπέμπει μεταξύ άλλων σε 18 δημοσιευμένες μελέτες που τεκμηριώνουν την χαμηλή γονιμότητα και τα προβλήματα του ανδρικού σπέρματος εξ αιτίας της ΗΜ ακτινοβολίας που ήδη βρίσκεται γύρω μας στο σπίτι, στο γραφείο, στην πόλη μας ακόμα και πριν αυτή γίνει ..“έξυπνη”. Αυτές οι μελέτες είναι επί πλέον των 35 που τεκμηριώνουν τα διάφορα προβλήματα Καρκίνου, και των δεκάδων άλλων για ασθένειες που αναφέρονται στην ίδια εργασία του καθηγητή Martin Pall, για κάθε μία από τις οποίες, σοβαρό μερίδιο συμμετοχής και ευθύνης έχει η ΗΜΑ


Σε ένα κράτος όπως η Ελλάδα, που το δημογραφικό έχει ήδη πάρει εξαιρετικά δυσμενείς διαστάσεις, η πρόσθετη ακτινοβολία με τεκμηριωμένα τα προβλήματα αναπαραγωγής έρχεται να δώσει την χαριστική βολή σε έναν λαό με ιστορία χιλιάδων ετών, υποχρεωμένο να συρρικνωθεί στον βωμό του πρόσκαιρου κέρδους. Κατανοώ ότι τα πρόσθετα τέλη κινητής τηλεφωνίας, το ειδικό τέλος των ηλεκτρονικών προϊόντων, το leasing των νέων “υψηλών συχνοτήτων” της 5G και βεβαίως η φορολόγηση ενός κλάδου που αμύνεται σθεναρά στην κρίση, είναι σημαντικά έσοδα για την κυβέρνηση και για τους καιρούς που διανύουμε αλλά εδώ δεν ξεπερνούμε μόνο τα όρια της ακτινοβολίας (http://www.iemfa.org/wp-content/pdf/EMF-Call-2018-10-30.pdf) αλλά και κάθε κανόνα δεοντολογίας και ηθικής.


Το Ελληνικό Δημογραφικό πρόβλημα ομολογουμένως δεν είναι νέο και έχει επιβαρυνθεί πρόσφατα από την κρίση αλλά και από την μετανάστευση ή μάλλον την “άτακτη φυγή” χιλιάδων νέων που αναζητούν τουλάχιστον πιο υγιείς επαγγελματικές συνθήκες σε άλλες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο. Αυτοί όμως που μένουν πίσω για να παλέψουν έναν αγώνα άνισο και δύσκολο θα βρεθούν μέσα σε ένα εξαιρετικά τοξικό περιβάλλον που κάποιοι το αποκαλούν ”έξυπνο”. Αυτό το περιβάλλον με συνεχώς ανερχόμενες τιμές Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας είναι που σύμφωνα με τα πορίσματα δεκάδων επιστημονικών συγγραμμάτων αποδεικνύεται εκτός πολλών άλλων συμπτωμάτων και ένας εξαιρετικά σοβαρός και πολύ βασικός συντελεστής μείωσης της ανδρικής γονιμότητας.



Η πρόσφατη έκκληση-διαμαρτυρία με τις υπογραφές χιλιάδων επιστημόνων (θα ολοκληρωθούν στις 31 Οκτ.) και τίτλο «INTERNATIONAL APPEAL Stop 5G on Earth and in Space» και με σοβαρή επιστημονική τεκμηρίωση 122 δημοσιευμένων συγγραμμάτων, έχει ήδη μεταφραστεί σε είκοσι+ γλώσσες, https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal/ περιλαμβανομένης και της Ελληνικής, και σύντομα θα αποσταλεί σε κάθε κυβέρνηση, στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ευελπιστώ κάποια στιγμή ότι σύσσωμος ο τύπος θα μπορέσει να αφιερώσει έστω και ελάχιστο χρόνο για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά όχι μόνο την νέα γενιά των Ελλήνων αλλά και την γενιά που δεν έχει ακόμα γεννηθεί, με σοβαρό κίνδυνο …..να μην γεννηθεί ποτέ!



Πρόσφατη έρευνα της ειδικής επιστημονικής επιτροπής της Βουλής επιβεβαιώνει την συρρίκνωση του πληθυσμού της Ελλάδος κατά 1,4 εκατομμύρια το 2035 (18/10/2018) αλλά τα πραγματικά αίτια για την συρρίκνωση αυτή δεν φαίνεται να απασχολούν κανέναν. Οι προβλέψεις είναι ακόμα πιο δυσοίωνες μέχρι το 2050 όπου η μείωση του πληθυσμού αναμένεται να φτάσει τα 2,5 εκατομμύρια πάντα σύμφωνα με την ίδια επιστημονική επιτροπή της Βουλής. Ελπίζω η επιτροπή αυτή να έχει λάβει υπ’ όψιν την μειωμένη γονιμότητα που θα προκύψει από στις “έξυπνες” πόλεις άλλως πολύ φοβούμαι ότι τα νούμερα αυτά θα είναι εκτός πραγματικότητας.


Ήδη η Υπεύθυνη Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας έχει δηλώσει στην μόνιμη Επιτροπή της Βουλής για το Περιβάλλον στις 26 Απριλίου του 2017, ότι δεν υπάρχουν συγγράμματα και επιστημονικές αναφορές που να επιβεβαιώνουν τις επιπτώσεις της ΗΜΑ στην Υγεία. Δήλωση άκρως παραπλανητική και αναληθής από την κατ’ εξοχήν αρμόδια σε θέση να προασπίζεται τα θέματα της Δημόσιας Υγείας! Όμως οι άνω αναφορές του καθηγητή Martin Pall σε αυτό μόνο το κείμενο περιέχουν πάνω από 100 συγγράμματα με σαφείς και τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες για τις επιπτώσεις της ΗΜΑ στην υγεία: α. Για την ζημιά του DNA και την διάσπαση της αλυσίδας του DNA (Συγγράμματα 21) β, Για την χαμηλή γονιμότητα με σαφείς επιπτώσεις στο ανδρικό σπέρμα (Συγγράμματα 18) γ, Νευρολογικές και Νεύρο-ψυχιατρικές επιπτώσεις (συγγράμματα 25) δ, Απόπτωση και νέκρωση των κυττάρων (συγγράμματα 13), ε. Οξειδωτικό στρες και ελεύθερες ρίζες (συγγράμματα 19), στ. Ενδοκρινικές και ορμονικές διαταραχές (συγγράμματα 12), ζ. Καρκινικά συμπτώματα από την έκθεση σε ΗΜΑ (συγγράμματα 35).


Πλέον αυτών, στην Έκκληση-Διαμαρτυρία: https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal/ γίνεται αναφορά σε άλλες 122 διεθνείς δημοσιευμένες μελέτες, όλες με έμφαση και τεκμηρίωση στα θέματα υγείας που έχουν εμφανισθεί από τη έκθεση του ανθρώπου και άλλων ζώντων οργανισμών σε πρωτόγνωρα επίπεδα ΗΜ Ακτινοβολίας


Για την τεκμηρίωση των αναφερομένων και αποφυγή ενδεχόμενης κακόβουλης κριτικής επισυνάπτω και αναφορές των Διεθνών Εκκλήσεων και των επιστημονικών συγγραμμάτων (στην διεθνή βιβλιογραφία υπάρχουν και άλλα ίσως 9999+ ανεξάρτητα συγγράμματα για τους πλέον δύσπιστους) και βέβαια εκείνο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι η υπογεννητικότητα που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα. Κατά πόσο αυτή η υπογεννητικότητα προκαλείται και εκ των έσω με την επιβολή αυτής της παράλογης εφαρμογής, προτρέπω να ανατρέξει στις διεθνείς άνω αναφορές και να το αξιολογήσει ο αναγνώστης.


Ακόμα προτρέπω και τον κάθε Δημοτικό Σύμβουλο, Δημάρχους και Αντιδημάρχους εκτός των επιστημονικών αναφορών, να μελετήσουν το πρόσφατο Νομοσχέδιο για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για να καταλάβουν τις αρμοδιότητες που χάνει η τοπική αυτοδιοίκηση όσον αφορά την χωροταξική διάταξη των κεραιών μέσα στην ίδια τους την πόλη. Κεραίες που με το πρόσχημα της “Έξυπνης Πόλης” θα πολλαπλασιαστούν από έναν σημερινό αριθμό Χ σε 10Χ ενώ η ακτινοβολία από Α ενδεχομένως να αυξηθεί έως και 100Α. Απ’ ότι φαίνεται η μόνη εφικτή και σίγουρη μείωση θα είναι στις γεννήσεις των Ελλήνωνόπως μας επιβεβαιώνουν πολλοί διεθνείς επιστήμονες αλλά και η ίδια η επιστημονική επιτροπή της Βουλής!





* Δρ. Θεόδωρος Π. Μέτσης
Μηχανολόγος- Ηλεκτρολόγος. Μηχανικός Περιβάλλοντος

Από : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (Ε.ΠΟ.Σ)