Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Συγχαρητήρια του ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς στους επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις 2019

Η εκπαιδευτική κοινότητα του ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές του που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.


Τους συγχαίρει για την επιτυχία της εισόδου σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και για την αντοχή που έδειξαν σ’ αυτόν τον αγώνα δρόμου για να το καταφέρουν.

Το Γενικό Λύκειο Κάτω Μηλιάς είναι ένα μικρό περιφερειακό σχολείο, δεν έχει να επιδείξει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας ή αξιομνημόνευτες πρωτιές. Φέτος το ποσοστό επιτυχίας κινήθηκε γύρω στο 50%, δεν συγκρίνεται με τα ποσοστά που έχουν να επιδείξουν μεγάλα κεντρικά σχολεία. Η επιτυχία όμως δεν ποσοτικοποιείται πάντα.

Οι μαθητές μας προέρχονται κατά βάση από αγροτικές οικογένειες, κατοικούν μακριά από το αστικό κέντρο, στη διάρκεια του σχολικού έτους λείπουν καθημερινά πάρα πολλές ώρες από το σπίτι τους και στις καλοκαιρινές διακοπές τους δουλεύουν βοηθώντας τις οικογένειές τους. Είναι παιδιά που ξέρουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν, δεν φοβούνται την αποτυχία.

Όσοι δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους φέτος σίγουρα είναι θλιμμένοι, δεν αξίζει όμως να είναι απογοητευμένοι: οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι η λυδία λίθος, είναι μια δοκιμασία που χρειάζεται μελέτη, επιμονή, υπομονή, σύστημα, ικανότητα διαχείρισης άγχους και τύχη. Είναι μια ευκαιρία να αναμετρηθεί κανείς με τους άλλους συνυποψηφίους, αλλά και μια ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις και τις δυνατότητές του. Η επιτυχία ανοίγει νέους δρόμους, καινούργιους ορίζοντες, οδηγεί σε άλλους ατραπούς αναζήτησης της γνώσης, αλλά και η αποτυχία πολλές φορές λειτουργεί θετικά, ως αφορμή για αναστοχασμό, προβληματισμό, επανιερχάρχηση στόχων, επαναχάραξη πορείας. Μέσα από τα λάθη και τις αποτυχίες πολλές φορές ανακαλύπτεις τον εαυτό σου και γίνεσαι καλύτερος.

Καλή επιτυχία, λοιπόν, σε όσους βγήκαν νικητές στη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων και καλή τύχη και σοφές επιλογές σε όσους δεν τα κατάφεραν.



Η δ/ντρια 
Ειρήνη Παξιμαδάκη