Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Σεπτέμβρη στην Κατερίνη, με τους αγώνες OLYMPOS-X, Olympos-x Night Swim και Super Sprint Battle!

Ένα ευχάριστο και αθλητικό και άκρως προκλητικό Σαββατοκύριακο μας περιμένει καθώς ο ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ...

σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης υπό την αιγίδα της Ιερής Μητρόπολης Κατερίνης Κίτρους και Πλαταμώνα αλλά και την Περιφερειακή ενότητα Πιερίας θα πραγματοποιήσει 3 αγώνες. Πιο αναλυτικά το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί για 3 συνεχόμενη χρόνια ο διεθνής αγώνας EXTRΕME Τριαθλου και ίσως ο δυσκολότερος της Ευρώπης το OLYMPOS-X (πρώην Almira X) ενώ παράλληλα θα ξεκινάει ένας αγώνας κολύμβησης το Olympos-x Night Swim. Η εκκίνηση των δυο αυτών αγώνων θα δοθεί στις 5:30 το ξημέρωμα, πάνω από ένα πλοιάριο στα 4 χιλιόμετρα (μέσα στο πέλαγος) από την ακτή της Παραλίας Κατερίνης. Ο νυχτερινός αγώνας κολύμβησης τερματίζει στο κέντρο της Παραλίας της Κατερίνης, αντιθέτως όμως οι τολμηροί τριαθλητές συνεχίζουν ανεβαίνοντας στα ποδήλατα τους και καλύπτοντας 191 χιλιόμετρα (4800 υψομετρικά) κυκλώνοντας τον ορεινό όγκο του Ολύμπου, μέσα από μια μαγευτική διαδρομή του Ολύμπου θα φτάσουν στο ΚΕΟΑΧ, στα 1800 μέτρα υψόμετρο, εκεί τους περιμένουν οι δώδεκα θεοί να τους συνοδεύσουν στα 40 χιλιόμετρα (2250 υψομετρικά)ορεινού τρεξίματος, διάσχιση του Ολύμπου, με τερματισμό τους τις βάθρες του Ελίκωνα (Ουρλια).

Ο πρώτος αθλητής αναμένεται στις 16 ώρες και το όριο του αγώνα είναι 26 ώρες. Φέτος υπάρχουν συμμετοχές και από την μακρινή Βραζιλία.


Ξημερώνοντας Κυριακή, έρχεται μια μέρα με ταχύτητα, ένταση και πάθος! Δεν μιλάμε για τίποτα διαφορετικό από τον αγώνα Super Sprint Battle. Οι αθλητές είτε ατομικά είτε ομαδικά καλούνται να κολυμπήσουν 200 μέτρα, να κάνουν 5 χιλιόμετρα ποδήλατο και να τερματίσουν με 2 χιλιόμετρα τρέξιμο, το θέαμα δεν έχει τελειώσει! Θα γίνουν 2 ημιτελικές σειρές, οι καλύτεροι από κάθε σειρά καλούνται να ξανά κάνουν τον αγώνα στο μεγάλο τελικό για να να αναδειχθεί ο πιο γρήγορος. Τελειώνοντας καλούμε όλους τους συμμετέχοντες να διασκεδάσουν μαζί μας στις απονομές και των τριών αγώνων.