Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Το Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης «Ο ΑΡΓΟΣ» για δημοσιεύματα περί "επικίνδυνων" αδέσποτων ζώων.

Το τελευταίο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας σε μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου της πόλης μας, δημοσιεύματα περί "επιθέσεων" αδέσποτων σκύλων σε πολίτες και σκύλων και που η παρουσία τους υποτίθεται "τρομοκρατεί" τον κόσμο.


Τα δημοσιεύματα αυτά στην πλειονότητα τους είναι ανώνυμα, κάτι που μας κάνει να αμφιβάλουμε για το αν όντως ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα.

Όπως επίσης, δημοσιεύματα τα οποία έχουν να κάνουν με επιθετικές συμπεριφορές σκύλων στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, δεν επιβεβαιώνονται από κανέναν.


Το Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης «Ο ΑΡΓΟΣ» ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες ότι:


Μέχρι σήμερα 7/10/19, ουδεμία καταγγελία έχει γίνει προς το σωματείο μας για αδέσποτα σκυλιά που επιτέθηκαν σε ανθρώπους.

Έτσι μας δημιουργείται η απορία για τον λόγο δημοσιοποίησης ανώνυμων καταγγελιών για υποτιθέμενα επικίνδυνα αδέσποτα ζώα και τον σκοπό που αυτά εξυπηρετούν.

Αυτά τα μη επιβεβαιωμένα δημοσιεύματα δυστυχώς το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργήσουν ένα αρνητικό και εχθρικό κλίμα απέναντι στα αδέσποτα ζώα.

Καλούμε τους πολίτες αν έχουν υπόψιν τους κάποιο περιστατικό αδέσποτου ζώου που επιτέθηκε σε άνθρωπο, να ενημερώνουν τόσο το σωματείο μας, όσο και την Αστυνομία ή τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.

Σας ενημερώνουμε ότι τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν στη πόλη μας είναι στην πλειοψηφία τους εμβολιασμένα και στειρωμένα και δεν αποτελούν τον παραμικρό κίνδυνο για τους πολίτες.

Όσα αδέσποτα ζώα έχουν παρουσιάσει άσχημη συμπεριφορά απέναντι στον άνθρωπο, έχουν περισυλλεγεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και βρίσκονται στο κυνοκομείο Κατερίνης.

Τα αδέσποτα σκυλιά, το μόνο που θέλουν από τους πολίτες είναι ένα χάδι, λίγη τροφή και λίγο νερό...

*Επίσης με την ευκαιρία αυτή, περιμένουμε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των ερευνών για τον θάνατο των ελαφιών του πάρκου Κατερίνης, ώστε να ενημερωθούμε τόσο εμείς όσο και οι πολίτες για το τι πραγματικά συνέβη και είχαμε αυτό το αποτρόπαιο περιστατικό. 



Με τιμή 
Το Δ.Σ.