Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει την εκπαίδευση αντιμέτωπη με πάρα πολλά προβλήματα για τα οποία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλεται να δώσει λύσεις.

Το συνδικαλιστικό κίνημα (ΔΟΕ-ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΕΠΕ) προχωρά σε δρόμους παρέμβασης με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και σχεδιασμό αγώνων περιφρούρησης των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.



• Οι χιλιάδες αναγκαίοι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών παρέμειναν ζητούμενο.

• Η τοποθέτηση ενός μεγάλου αριθμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 5/9/2019, επιβεβαίωσε ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών πραγματοποιούνται για κάλυψη πάγιων και όχι έκτακτων αναγκών. Η πραγματοποίηση των 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή (δίχως καμία διευκρίνιση, μέχρι και σήμερα, για την κατανομή τους) με βάση τον Ν.4589/19 τον οποίο η Δ.Ο.Ε. καταδίκασε ζητώντας την απόσυρσή του, όπως ήταν ολοφάνερο από τις ίδιες τις διατάξεις του, παραπέμπεται στο 2020

• Οι αλλαγές στη δημόσια εκπαίδευση – που προωθεί η κυβέρνηση- είχαν και έχουν ως στόχευση την εξοικονόμηση προσωπικού.

• Η ελαστικοποίηση, παράλληλα, των μορφών αναπλήρωσης, των άνισων δικαιωμάτων μεταξύ αναπληρωτών και μόνιμων συναδέλφων, η προοπτική μιας παρατεταμένης εργασιακής αναπλήρωσης, με άξονα την αδιοριστία, αυξάνουν την εργασιακή ανασφάλεια.

• Η απουσία τολμηρών κινήσεων από πλευράς Υπουργείου για τη γενίκευση της εφαρμογής της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, ενισχύει τη θέση του κλάδου για άμεση εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια.

• Η επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στην οργανωμένη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, με την παρέμβαση του κράτους στο συνδικαλιστικό γίγνεσθαι με στόχο τον έλεγχο των σωματείων και της δράσης τους γίνεται πράξη μέσω του «Αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου» ολοκληρώνοντας το έργο Αχτσιόγλου.

• Το ακαδημαϊκό και επιστημονικό έγκλημα που αποτελεί η απόφαση συγχώνευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Πάτρας με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας που περιλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι…» με τη μετονομασία του Παιδαγωγικού Τμήματος σε Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας είναι πολύ επικίνδυνη για το μέλλον των Παιδαγωγικών Τμημάτων, αφού ανοίγει ο δρόμος για ανάλογες συγχωνεύσεις στο μέλλον.

• Η παρατεταμένη υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης, η εγκατάλειψη των κτηριακών υποδομών των σχολείων, η καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, η αναπλήρωση των άνισων δικαιωμάτων μεταξύ αναπληρωτών και μόνιμων συναδέλφων, η εργασιακή ανασφάλεια, η μη λειτουργία ακόμα των Δ.Υ.Ε.Π. σε συνδυασμό με την κατάργηση του Α.Μ.Κ.Α. στα προσφυγόπουλα και την αδυναμία πλέον εμβολιασμού τους, ολοκληρώνουν το δυσμενές για τη δημόσια εκπαίδευση και τους λειτουργούς της τοπίο.

Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση, η ΔΟΕ προτείνει κύκλο έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων των τοπικών Συλλόγων, από 30/9/2019 μέχρι και 18/10/2018, (με προοπτική πραγματοποίησης ολομέλειας προέδρων στην Αθήνα), με σκοπό τη χάραξη των επόμενων αγωνιστικών βημάτων διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου.


Στη βάση αυτή, το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ σας καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Πέμπτη 10/10/2019 και ώρα 18:00΄ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.


Για το Δ.Σ
Συναδερφικά και με εκτίμηση
Για τον ΣΕΠΕ Πιερίας
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Θανάσης Κοντοφάκας Χρήστος Κοσκινάς