Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης στο Μουσείο του Δίου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης με την παρουσίαση της δράσης του Τμήματος Συντήρησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2019 στο Μουσείο του Δίου.

Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη της επιστήμης της συντήρησης και της συνεισφοράς της στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και η γνωριμία του κοινού με το αθέατο επάγγελμα του συντηρητή αρχαιοτήτων.

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Δ-ΣΤ Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, καθώς και στο ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται να γνωρίσει την επιστήμη της συντήρησης και τη συνεισφορά της στη διαφύλαξη και ανάδειξη της πολυσήμαντης πληροφορίας που ο αρχαίος υλικός πολιτισμός μεταφέρει. Η δράση περιλαμβάνει παρουσίαση των αρχών και της διαδικασίας των εργασιών συντήρησης μέσα από μελέτες περιπτώσεων δράσης του Τμήματος Συντήρησης της Ε.Φ.Α. Πιερίας, επίσκεψη στο εργαστήριο και γνωριμία με τα υλικά και τον εξοπλισμό συντήρησης και βιωματική δραστηριότητα με την παρατήρηση επιλεγμένων εκθεμάτων του Μουσείου του Δίου, αναγνώριση και καταγραφή των μορφών διάβρωσης και περιγραφή των εργασιών συντήρησης.

Χώρος διεξαγωγής: Αρχαιολογικού Μουσείο Δίου και Εργαστήριο συντήρησης

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2019, 9.00 και 11.00 πμ (2 Κύκλοι)

Αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε κύκλο 25 άτομα

Διάρκεια δράσης: 1.30’

Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Μαρία Παπαθανασίου και Βασιλική Κυπριανού, συντηρήτριες ΕΦΑ Πιερίας

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής.

Τηλ. Επικοινωνίας: 23510 53644 και 23510 47883