Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Προς τη δημοτική αρχή Κατερίνης, Αντί να στείλετε τα ζωάκια στην Αθήνα, ας κάνουμε έναν ζωολογικό / βοτανικό κήπο στην Ανδρομάχη.

Πριν λίγες μέρες μάθαμε πως σκυλιά σκότωσαν τα ελαφάκια που υπήρχαν στο δημοτικό πάρκο. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Κώστας Κουκοδήμος ανακοίνωσε πως θα πάρει από το πάρκο όλα τα ζωάκια και θα τα στείλει στην Αθήνα, στο Αττικό Πάρκο.

Αντί απλώς να διακόψουμε την επαφή των παιδιών μας με τα ζωάκια, ο δημοτικός μας συνδυασμός προτείνει προς τη δημοτική αρχή της Κατερίνης:

Δημιουργία Ζωολογικού και Βοτανικού Κήπου στην Ανδρομάχη

Ο συνδυασμός μας προτείνει:

· Να αξιοποιηθεί το στρατόπεδο της Ανδρομάχης (λύνοντας και τυχόν ιδιοκτησιακά ζητήματα)
· Το μισό να γίνει βοτανικός και ζωολογικός κήπος, ο μεγαλύτερος της Βορείου Ελλάδος
· Το άλλο μισό να γίνει ανοικτός χώρος εκδηλώσεων και συναυλιών, με τους αντίστοιχους σωστούς χώρους στάθμευσης
· Να γίνει διαφήμιση του χώρου για να φέρει επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα
· Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο του Δήμου μας, με το εισιτήριο του χώρου να δικαιούνται οι επισκέπτες έκπτωσης στα καταστήματα της Κατερίνης, του παραλιακού μας μετώπου και του ορεινού μας όγκου. Έτσι θα ενισχυθεί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ η τοπική μας αγορά, προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο
· Εναλλακτικά / συμπληρωματικά μπορεί στο ίδιο σημείο να εγκατασταθεί και ο δημοτικός λαχανόκηπος, όπου θα μπορούν οι δημότες να παίρνουν ένα μικρό τμήμα γης και να καλλιεργούν τα προϊόντα τους.


Τα οφέλη


Υλοποιώντας την πρόταση αυτή, οι δημότες της Κατερίνης θα κερδίσουν πολλαπλά:

· Τα παιδιά μας θα γνωρίσουν ακόμη καλύτερα τη φύση και τα ζώα, σε ένα σωστά διαμορφωμένο περιβάλλον
· Η περιοχή της Ανδρομάχης και του Σβορώνου θα αναβαθμιστεί και σταδιακά θα μετατραπεί σε ένα δυναμικό νέο προάστιο της Κατερίνης
· Θα συγκεντρώσουμε χιλιάδες επισκέπτες και κατά τη χειμερινή περίοδο, δίνοντας δουλειά και χρήματα στις επιχειρήσεις μας
· Θα μπορούμε να φιλοξενήσουμε εκδηλώσεις που σήμερα «δεν ταιριάζουν για τον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου στο Δίον, αλλά στο θεατράκι του Πάρκου δεν χωράνε και δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης»
· Θα αξιοποιήσουμε έναν χώρο που σήμερα παραμένει αναξιοποίητος
· Και πολλά ακόμη οφέλη



Στη διάθεσή σας, για να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων και να δουλέψουμε για το κοινό καλό

Η δημοτική μας παράταξη ενδιαφέρεται για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων των δημοτών. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να ανεβάσουμε τα εισοδήματα των δημοτών και να αναβαθμίσουμε τις συνοικίες του Δήμου μας. Προσφερόμαστε να συνεργαστούμε με τη δημοτική αρχή για την υλοποίηση αυτού του έργου, που θα βοηθήσει τον τόπο μας πολύ περισσότερο από το να στείλουμε απλώς τα ζωάκια στην Αθήνα.

Με δεδομένες τις άριστες σχέσεις του Δημάρχου με τη σημερινή κυβέρνηση και ειδικότερα με τον υπουργό Ανάπτυξης και άλλους κομβικούς υπουργούς, θεωρούμε πως αυτό το έργο χαμηλού κόστους θα μπορέσει να εγκριθεί κεντρικά και να υλοποιηθεί εντός της παρούσας τετραετίας.

Οι δημότες απαιτούν λύσεις στα προβλήματά τους. Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε σε αυτές.


Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης