Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Εδώ η Ένωση, εκεί η Ένωση, πού είναι η Ένωση Γονέων Κατερίνης;

Στην "συγκατοίκηση" στα γραφεία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κατερίνης, προχώρησε ο Δήμος Κατερίνης εδώ και κάποιες ημέρες.


Αν είστε γονιός, μέλος Συλλόγου Γονέων και πάτε στα γραφεία της Ένωσης Γονέων στην στοά Δημαρχείου και αναζητήσετε κάποιον από το Δ.Σ. της Ένωσης, για να σας εξυπηρετήσει (όχι ότι παλιότερα βρίσκατε κάποιον...), θα βρείτε υπαλλήλους του Δήμου Κατερίνης που χαμογελαστοί και ευγενικοί θα σας σας εξυπηρετήσουν όχι για θέματα που έχουν σχέση με το γονεϊκό κίνημα, αλλά με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα, στα γραφεία της Ένωσης Γονέων, εγκαταστάθηκε η Αντιδημαρχία Κοινοτήτων (έχει σχέση με θέματα που αφορούν τις κοινότητες του Δήμου Κατερίνης).


Τα γραφεία βάφτηκαν, σουλουπώθηκαν αρκετά, μπήκαν νέα γραφεία και εξοπλισμός και είναι πλέον λειτουργικά.

Μιλώντας στην "ΑΛΗΘΕΙΑ", στελέχη του Δήμου Κατερίνης, μας είπαν ότι αναζητούν εδώ και αρκετό διάστημα κάποιον από την Ένωση Γονέων για να συζητήσουν για την χρήση των γραφείων, αλλά μάταια... δεν βρίσκουν κανέναν!

Πάντως στην πρόθεση του Δήμου Κατερίνης, δεν είναι να "πάρουν" τα γραφεία από την Ένωση Γονέων, αλλά να "συγκατοικήσουν"και να αξιοποιηθούν τα εγκαταλελειμμένα γραφεία, δηλαδή να μπορεί όποτε θέλει η Ένωση Γονέων να τα χρησιμοποιεί και αυτή.

Όταν υπάλληλοι του Δήμου Κατερίνης, μπήκαν για πρώτη φορά μέσα στα γραφεία, όπως μας είπαν, η εικόνα που συνάντησαν ήταν... αποκαρδιωτική, αφού ήταν σε πλήρη εγκατάλειψη, ενώ υπήρχαν ακόμα και τρόφιμα που είχαν σαπίσει!


*Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Περιφ. Κεντρ. Μακεδονίας (σχετικό δελτίο τύπου εδώ: https://pierikialithia.blogspot.com/2019/04/15-03-2019-27-2019-18003020.html «...η θητεία της Ένωσης έχει τελειώσει βάσει του Άρθρου 51 του Ν.4415/2016 στις 31-03-19...».


➤ Τα τελευταία χρόνια η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κατερίνης, έχει υποπέσει σε αφάνεια, με περιστασιακές εμφανίσεις σε κάποιες καταθέσεις στεφάνων και παρουσία σε κάποιους αγιασμούς, χωρίς ουσιαστικό έργο και κυρίως χωρίς κάποια επαφή με τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων της Κατερίνης. Εγκαταλελειμμένα γραφεία (στα οποία τώρα στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου), απαξίωση (συνεδριάσεις σε καφετερίες και σε άλλους χώρους, εντάσεις και διαμαρτυρίες), και κυρίως αντιδράσεις από εκλεγμένους αντιπροσώπους (έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συνελεύσεις γονέων για το θέμα της Ένωσης Γονέων), οι οποίοι μας έχουν καταγγείλει ότι δεν γίνονται Γενικές Συνελεύσεις, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με κάποιον από το διοικητικό συμβούλιο και τα προβλήματα στα σχολεία να παραμένουν άλυτα και χωρίς εκπροσώπηση.