Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Το Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης «Ο ΑΡΓΟΣ» για τα ζώα του πάρκου.

Δυστυχώς το δυσάρεστο γεγονός με τα νεκρά ελάφια στο Πάρκο Κατερίνης, ύστερα από επίθεση αδέσποτων σκυλιών, επιβεβαιώνει όσα λέγαμε για τα μέτρα προστασίας των ζώων που «φιλοξενούνται» εκεί.

Να ενημερώσουμε το κοινό, ότι πριν από μια εβδομάδα, κύκνοι στο πάρκο Κατερίνης, επιτέθηκαν σε μικρές πάπιες τις οποίες σκότωσαν…

Έχουμε καταγγείλει πολλές φορές ότι το πάρκο Κατερίνης δεν είναι… ζωολογικός κήπος και ότι τα ζώα που φιλοξενούνται εκεί, εκτός από τις κάκιστες συνθήκες διαμονής (λάσπες, μικροί χώροι κ.α.) στερούνται και τις απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας, είτε από άλλα αδέσποτα ζώα, είτε από οποιοδήποτε άλλο εξωτερικό παράγοντα.

Δεν είναι λίγες φορές που έχουμε δει ζώα του πάρκου Κατερίνης (πάπιες, κότες κ.α.) να κυκλοφορούν εκτός των κλουβιών τους, ακόμα και απέναντι στον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος…

Έτσι βρίσκονται αντιμέτωπα με κινδύνους, όπως αυτοκίνητα, άλλα ζώα κ.α.

*Η ίδια κατάσταση υπάρχει δυστυχώς και στην πλατεία Μακεδονίας (πρώην Δημοκρατίας - Ευκαρπίδη) με τις πάπιες.

Όλα τα παραπάνω τα είχαμε επισημάνει στην προηγούμενη δημοτική αρχή, χωρίς να εισακουστούμε.

Σαν Δ.Σ. έχουμε ενημερώσει και την νέα δημοτική αρχή για όλα τα παραπάνω και ευελπιστούμε στην λήψη όλων των απαραίτητων εκείνων μέτρων για την προστασία όλων των ζώων που «φιλοξενούνται» στο πάρκο Κατερίνης πριν έχουμε νέα περιστατικά νεκρών ζώων.


Το Δ.Σ. 
Του Φιλοζωικού Σωματείου Κατερίνης «Ο ΑΡΓΟΣ»