Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ για περιοδεία στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.

Τη Δευτέρα 21 του Οκτώβρη, κλιμάκιο της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ με την παρουσία του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, πραγματοποίησε περιοδεία στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.

Διαπιστώθηκε για ακόμη μια φορά ότι, οι μεγάλες ελλείψεις βασικών στοιχείων υλικοτεχνικής υποδομής δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου και είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας χτυπώντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Να θυμίσουμε ότι, το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης εδώ και τόσα χρόνια εξακολουθεί να στεγάζεται σε κοντέινερ, αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα στέγασης, ζήτημα το οποίο είχε αναδείξει το ΚΚΕ στη βουλή διεκδικώντας την κατασκευή των αναγκαίων κτιριακών υποδομών, του εξοπλισμού με
σύγχρονα μέσα διδασκαλίας με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία του σχολείου, δεν διανέμονται στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης βιβλία της βυζαντινής μουσικής, με συνέπεια να καλείται ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων να πληρώσει για την αγορά τους. Εξάλλου, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, όπως και οι μαθητές όλων των μουσικών σχολείων, αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια το σημαντικό πρόβλημα αναγνώρισης και πιστοποίησης των σπουδών τους στα μαθήματα μουσικής ειδικότητας όπως το μάθημα της Αρμονίας. Παρά το γεγονός ότι διδάσκονται το μάθημα, οι γονείς καλούνται να στείλουν τα παιδιά τους σε ωδεία για να διδαχθούν ξανά το μάθημα ώστε να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις για πιστοποίηση, εξετάσεις οι οποίες δεν πραγματοποιούνται στο σχολείο τους. Έτσι, για ακόμη μία φορά οι γονείς βάζουν το χέρι στην τσέπη επιβαρύνοντας παραπέρα το ήδη επιβαρυμένο εισόδημά τους. Με αφορμή τα πιο πάνω προβλήματα, το ΚΚΕ πραγματοποίησε νέα ερώτηση στη βουλή.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει θέση ξεκάθαρη, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση, για κατάργηση σε όλους τους τομείς της Εκπαίδευσης της ιδιωτικής, επιχειρηματικής δράσης. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που λέει καθαρό «όχι» στη μόρφωση - εμπόρευμα. Παλεύει για Ενιαίο Δωδεκάχρονο Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο, ένα σχολείο που παρέχει μόρφωση δωρεάν, καθολικά. Παλεύει ώστε η εκπαίδευση να είναι σύγχρονη, ποιοτική και αντάξια των αναγκών μας.